in

BIOISTRA Livade poziva na eko izlet “Ulika oprtaljskog (k)raja”

BIOISTRA Livade, podružnica Udruge za promicanje održivog razvoja i kvalitete života BIO ISTRA, za subotu (29. svibnja) priprema svoje prvo edukativno – ekološko druženje i izlet “Ulika oprtaljskog (k)raja”. Inicijativa je namijenjena sadašnjim i budućim članovima te simpatizerima udruge.

– Cilj nam je omogućiti sudionicima da upoznaju ljepote, karakteristike i potencijale područja općine Oprtalj te da razmijene informacije i iskustva o tradicijskom i suvremenom maslinarstvu, s posebnim osvrtom na ono ekološko, kao i o prirodnim kozmetičkim proizvodima na bazi maslinovog ulja. Riječi će biti i o projektu EKOSFERA OPRTALJ te o daljnjim planovima za naš rad, rekao je predsjednik podružnice Dean Visintin.

Koordinatorica podružnice Maja Vižintin napomenula je da je okupljanje zakazano u 10 sati u Livadama, ispred Zajednice Talijana (ispod pergole kod konobe Dorijana). Program uključuje obilaske ekološkog maslinika i kušaonice maslinovog ulja obitelji  Ipšau Ipšima te tradicijskog maslinika i podruma obitelji  Visintin u Zubinima. Predviđeni su i radionica i prezentacija prirodne kozmetike na bazi maslinovog ulja Elia, koju proizvodi OPG Lucane Oklen Perković. Druženje će biti popraćeno degustacijom maslinovih ulja, vina i čaja od masline.

Zainteresirani svoj dolazak mogu najaviti e-mailom na adresu info@bioistra.hr ili putem internetskih stranica www.bioistra.hr

Milijunaš iz Pazina podignuo dobitak: “Ma osjećam se super!”

POREČ: Uklonjen derutni akvagan u Červar Portu