in

Blažova u subotu u Sv. Lovreču: Biciklijada, pješačenje i predavanje

Foto SVeti Lovreč - proslava Blažove

Kao i prethodne dvije godine i ove ćemo u Svetom Lovreču obilježiti dan svetog Blaža. Program će se odvijati u subotu 3. veljače 2024. Program proslave Blažove je sljedeći:

10:00 Predavanje “Iz svega grla – živija sveti Blaž!”; slobodno možemo ovo predavanje nazvati “u crkvici o crkvici”. Dakle, u ovoj kasnogotičkoj crkvici na ulazu u starogradsku jezgru Svetog Lovreča održat će se predavanje o ovom zdanju s vrijednim i zanimljivim freskama iz 15. stoljeća. Predavač će biti magistar povijesti Ivan Hrastovčak.

U 11:00 sati počinje treća po redu biciklijada, Đir svetog Blaža – https://www.facebook.com/events/334560706235711/?ref=newsfeed – Biciklijada se održava na području Općine Sv. Lovreč Pazenatički, vozi se većinom bijelim putevima, a manjim dijelovima po asfaltu, dužine oko 30 km s oko 400 visinske. Polazišna točka je ispred zgrade Općine Sveti Lovreč. Na dijelovima gdje se vozi po cesti svi sudionici su dužni poštovati Zakon o sigurnosti na cestama, mlađi od 16 godina moraju imati kacigu. Preporučamo svim sudionicima nošenje kacige kao i rezervnu zračnicu. Vozi se na vlastitu odgovornost. Kotizacije NEMA.

Za sudjelovanje na biciklijadi potrebna je prijava na e-mail: funinistria@gmail.com.

U 11:30 bit će 𝐬𝐯𝐞𝐜̌𝐚𝐧𝐚 𝐦𝐢𝐬𝐚 u bazilici sv. Martina, nakon koje će uslijediti i kratka procesija do crkvice sv. Blaža.

Onda u 13:00 počinje pješačenje. Kao i u slučaju biciklijade, polazišna točka je ispred zgrade Općine Sveti Lovreč, a pješačka tura je duga cca 10 km, sastoji se od asfalta, makadama i šumskih puteva. Za sudjelovanje na pješačenju također je potrebna prijava na e-mail: funinistria@gmail.com ili na broj Općine Sveti Lovreč 448-195.

Za sve je sudionike programa pred polazak osigurana je zakuska, kao i okrjepa, nakon aktivnosti, oko 15:00 sati.

Foto Gradska knjižnica Poreč

Petkom u pet u porečkoj knjižnici: Mali razgovor s gušterom Špirom

bolnica pula foto tanja kocijančić srpanj 2021

U Istri teško ozlijeđeno dijete