in

Bogat uskrsni program u Poreču: Zabava, glazba, fritaja i 1. Slatko jutro u pripremi učenika TUŠ-a A. Štifanića

Foto Tanja Kocijančić

Turistička zajednica grada Poreča u suradnji s Gradom Porečom pripremila povodom Uskrsa za svoje građane i posjetitelje na Trgu slobode. Bogat program počinje već u petak 7. travnja i trajat će do Uskrsnog ponedjeljka, a predstavili su ga na današnjoj konferenciji za medije u gradskoj palači direktor TZ-a Nenad Velenik, gradonačelnik Loris Peršurić i ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Tatjana Gulić Pisarević. Naime, po uzoru na odličnu suradnju tijekom šest godina na Adventu učenici i profesori pripremit će u subotu od 10 do 12 sati prvi put Slatko uskrsno jutro, te posjetiteljima na besplatno kušanje ponuditi pince, povetice, jajarice, fritule i čokoladnu fontanu.

„Pred nama je Uskrs, koji u našem gradu tradicionalno predstavlja početak glavne turističke sezone. Upravo zato, drago mi je da je naš TZ, u suorganizaciji s Gradom i Turističko ugostiteljskom školom Anton Štifanić odlučio organizirati ovako bogatu i raznoliku proslavu Uskrsa, i to tijekom cijelog produženog vikenda. Pozivam sugrađane i goste da nam se pridruže u Poreču.“ rekao je Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča, čestitavši svima Uskrs.

No, krenimo redom. Direktor Nenad Velenik predstavio je cijeli program koji počinje u petak otvaranjem sajma domaćih proizvoda na kojem će na 15 štandova članovi Istarske web tržnici nuditi od vina, rakije i maslinovog ulja do goji bobica, meda, suvenira i još puno toga.

Subotnji program od 10 do 13 sati nudit će djeci raznovrsne aktivnosti na trgu, kao što su photo point (oslikavanje lica), face painting, kreativne radionice i zabavne igre s animatorima.

Istog dana od 10 do 12 sati odvijat će se spomenuto Slatko uskrsno jutro. Posjetitelji će moći besplatno degustirati tradicionalne istarske delicije pripremljene na moderan način, uz razna druga slatka iznenađenja.

Gastronomska ponuda tog će se dana na trgu bazirati na kvalitetnim istarskim namirnicama, poput bakalara na kruhu, bruskete s inćunima, burgera sa špaletom i rukolom ili pak s friatjom i šparugama.

Glazbeni program odvijat će se u subotu i nedjelju. U subotu nastupaju Rezime Acoustic Trio i Duo Discover od 10 do 17 sati, a u nedjelju na Uskrs od 11 do 13 sati Limena glazba KUD Marko Laginja iz Sv. Lovreča.

Nedjelja je i dan za tradicionalni domjenak za sve građane i porečke goste – besplatno će se dijeliti fritaja sa šparugama i špaletom, vino i obojane pisanice.

slatko jutro učenici advent
Slatko jutro TUŠ-a A- Štifanić na Adventu

„Učenici i djelatnici škole s velikim su se zadovoljstvom odazvali pozivu Grada Poreča i TZ-a za uključivanje u manifestaciju Uskrs u Poreču. Želja nam je da ova suradnja postane tradicionalna, pa se nadamo viđenju i slijedećih godina. Ovakav oblik suradnje za nas i naše učenike je posebno važan iz više razloga: učenici na ovakav način uče u stvarnim životnim uvjetima, također imaju jedinstvenu priliku pokazati svoja znanja i vještine zajednici, škola ima priliku još jednom pokazati da je značajan resurs u našem Gradu kada je u pitanju gastro ponuda i ugostiteljstvo. S ponosom ističemo da su bivši učenici naše škole danas ugledni i priznati stručnjaci u području turizma i ugostiteljstva ne samo u RH nego i šire, pa se nadamo da će današnji biti barem jednako uspješni.

Podsjetit ću ovom prigodom da već 6 godina sudjelujemo i zajednički sa timom Adventa kreiramo jedan od omiljenih  programa na porečkom Adventu „Slatko jutro“. Poučeni ovim pozitivnim iskustvima i pohvalama naših sugrađana u suradnji s Gradom Porečom i TZ Poreč osmislili smo još jedan projekt pod nazivom „Slatko jutro za Uskrs u Poreču“.

Pozivamo sve građane i turiste da nam se u subotu 8. travnja u vremenu od 10,00 do 12,00 sati pridruže na Trgu slobode gdje će biti brojna slatka iznenađenja, kao što su tradicionalne uskrsne slastice u starom i novom ruhu uz nezaobilazne čokoladne fontane i brojna druga iznenađenja,“ rekla jeTatjana Gulić Pisarević, ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča.

Direktor TZ-a iznio je očekivanja za turistički promet tijekom uskrsnih produženih praznika.

„Na području naše turističke zajednice za vrijeme Uskršnjih praznika biti će otvoreno 20-tak hotela, te očekujemo realizaciju cca 60.000 noćenja. Što se tiče strukture gostiju po nacionalnosti najbrojniji će biti Nijemci, Talijani, Slovenci te Hrvati. Ove ćemo godine uz bogat gastro i zabavni program Trg Slobode ukrasiti potpuno novim dekoracijama na temu Uskrsa što će biti još jedna kockica u mozaiku doživljaja u našoj destinaciji. Posjetite trg jer će zaista biti posebno dekoriran.

Koristim priliku da svim Porečankama i Porečanima te mnogobrojnim gostima Poreča i Poreštine zaželim blagoslovljen Uskrs i srdačnu dobrodošlicu u Poreč,“ rekao je Nenad Velenik.

PETAK 7.4.2023.

10,00 – 16,00             Sajam  tradicionalnih istarskih proizvoda

SUBOTA 8.4.2023.

10,00 – 16,00             Sajam  tradicionalnih istarskih proizvoda

10,00 – 13,00              Program za djecu – oslikavanje lica (face painting), kreativna radionica, dječje igre

10,00 – 12,00              Slatko uskrsno jutro – u režiji učenika i mentora Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića

10,00 – 17,00             Glazbeni program

NEDJELJA 9.4.2023.

11,00 – 12,00              Domjenak za građane i posjetitelje – fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu vina

11,00 – 13,00             Glazbeni program – Limena glazba KUD-a Matka Laginje iz Sv. Lovreča

PONEDJELJAK 10.4.2023.

10,00 – 16,00             Sajam tradicionalnih istarskih proizvoda

Foto Tanja Kocijančić

ŽMINJ: Najbolju pincu ima Patricija Vidulin Ferlin. Razgrabljena rekordno velika pinca od 43 kila

Foto Policijska uprava istarska

Usred naselja ubio divlju svinju. Dobio je kaznenu prijavu