in

BOGAT VIKEND U TARU: Festival uličnih čarobnjaka, utrka, koncert i dječja biciklijada

Ilustracija - Foto TZ Tar-Vabriga

Turistička zajednica općine Tar – Vabriga poziva u lipnju na nekoliko manifestacija za sve generacije. U petak, 17. lipnja, male i velike razveselit će brojni zabavljači na Festivalu uličnih čarobnjaka Čarobni Tar/Torre Magica s početkom u 20 sati na školskom igralištu, odakle se kreće dalje po ulicama mjesta. Festival uličnih čarobnjaka – FUČ – festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju u suvremenom cirkusu te se usredotočuju na ulično izvođenje. Program je namijenjen domaćim i stranim gostima, djeci i odraslima. Program je u potpunosti besplatan.

Dan kasnije, 18. lipnja, u planu su dva događanja. Utrku El giro de Val de Torre organizira prvi put TZ u suradnji sa Sportsko rekreacijskim klubom Running Fox. Glavna utrka održat će se u 19h i bit će dugačka 8,2 kilometara, a dječja po kategorijama starta u 18.30h.

Kreće se s igrališta OŠ Tar – Vabriga u centru Tara. Startnina iznosi 100 kuna. Prijava za utrku moguće su i na dan utrke. Startni paket uključuje organizaciju utrke, majicu, startni broj s čipom, mjerenje vremena, dvije okrjepe, medicinski tim i topli obrok nakon utrke.

Utrka u Tarskoj vali - Foto Running Fox
Utrka u Tarskoj vali – Foto Running Fox

Istog dana u crkve Sv. Martina nastupit će orkestar mladih glazbenika iz Njemačke Junior Classic Orchestra Regensburg s početkom u 18 sati.

Orkestar mladih iz Njemačke stiže u Tar - Foto TZ Tar-Vabriga
Orkestar mladih iz Njemačke stiže u Tar – Foto TZ Tar-Vabriga

Još malo sportskih aktivnosti planirano je i za nedjelju, 19. lipnja. Tutti in bici a Torre zove se dječja biciklijada koja počinje u 18 sati i koja će se održati prvi put.

TZ u suradnji s Biciklističkim klubom Poreč organizira dječju biciklijadu s poligonom za uzrast od 7 do 14 godina. Okupljanje je u 18 sati na igralištu u Taru.

Počinje se kratkim predavanjem o pravilima ponašanja biciklista u prometu. 

U 18:30 kreće biciklijada u dužini od 3,5 i 7 km. Manja djeca voze 1 krug, veća voze 2 kruga. Nakon povratka na igralištu će biti postavljen poligon za treniranje tehničkih vještina na biciklima. Kaciga je obavezna, kao i adekvatna obuća (japanke i sandale nisu prikladne) kako bi svi sigurno uživali u vožnji.

Za kraj biciklijade sve mališane čeka okrjepa.

Sudjelovanje je besplatno.

Foto David Matković

Istra Inspirit ima 2 premijere – Mračne tajne motovunske čarobnice Dilette i Pirati s Lima

POREČ: Danas, u četvrtak, prvi sajam istarskih proizvoda na Trgu slobode