in

Istra Inspirit ima 2 premijere – Mračne tajne motovunske čarobnice Dilette i Pirati s Lima

Foto David Matković

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije te oživljava priče, mitove i legende poluotoka već desetu godinu zaredom.

Foto David Matković
Foto David Matković

Vikend koji nam slijed, 18. i 19.06. premijerno će se uprizoriti dvije nove izvedbe u vremeplovu Istra Inspirita osmišljen u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Motovun i Turističkom zajednicom Općine Kanfanar.

-Započet ćemo s pričom koja se dogodila na autentičnim lokacijama u starom dijelu Motovuna, prije više od 750 godina gdje je čarobnica Diletta Michiel optužena za čarništvo. Oživjet će se tri lokacije, u subotu 18.06. s početkom u 20:30 sati – Trg A. Antico, Kula Nova vrata te crkvica Svetog Ciprijana kroz novu interpretativnu šetnju pod nazivom Mračne tajne motovunske čarobnice Dilette. Diletta Michiel, elokventna venecijanska gospođa iz visokog društva koja zbog ljubavi i potrebe za poštovanjem pribjegava čarništvu, što joj je u konačnici presudilo. Priča o čarobnici Diletti Michiel otkrit će vam mračne tajne skrivene u Motovunu, piše u priopćenju.

Foto TZ Kanfanar - Limski kanal
Foto TZ Kanfanar – Limski kanal

Inspirativni vikend nastavljamo u nedjelju, 19.06. kad se od 18 sati družimo s najpoznatijim zloglasnim gusarom, kapetanom Henryjem Morganom, ali ovog puta u malo drugačijem izdanju. On i njegova družina oteli su brod na Limu, a posjetitelji će imati priliku svjedočiti novoj izvedbi Istra Inspirita pod nazivom Pirati s Lima.

Želeći sakriti svoje gusarsko blago, zloglasni kapetan Henry Morgan doplovio je do terra magice – Istre. Uplovio je u vijugavi Limski zaljev, kao savršeno mjesto za pobjeći svojim progoniteljima. Priča kaže da je blago sakriveno u obližnjim ruševinama grada Dvigrada, no kako je sve zapravo počelo otkrijte sami. Osim izvedbe, posjetitelji će moći uživati u vožnji brodom, degustaciji kamenica (tri po osobi) te lokalnom vinu.

-Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici Općine Motovun i Turističkoj zajednici Općine Kanfanar na ostvarenoj suradnji kojom potičemo oživljavanje kulturne baštine, priča, mitova i legendi Istre uz kreiranje novih, inovativnih i zanimljivih kulturno doživljajnih proizvoda destinacije.

Već desetu godinu zaredom donosimo vam emocije, priče, legende i mitove poluotoka Istre pretočene u doživljaje i interpretativne šetnje uprizorene na autentičnim lokacijama. Zato pratite nas, kako biste doživjeli još jedno uzbudljivo i nezaboravno ljeto uz omiljene likove Istra Inspirita, objavili su u priopćenju.

Više informacija o projektu Istra Inspirit:

Učenici OŠ Finide sudjelovali na državnoj razini Hippo Olimpijade

Poreč: Učenici Finide izvrsni na državnoj Hippo English Olimpijadi

Ilustracija - Foto TZ Tar-Vabriga

BOGAT VIKEND U TARU: Festival uličnih čarobnjaka, utrka, koncert i dječja biciklijada