in

Božićna bajka u Parku prirode Učka – danas i sutra bogati program za djecu

Djed Božićnjak u kočiji i s pratnjom stigao je jučer u svoj zimski dom na Učki, gdje će boraviti do sutra, 16. prosinca.

U nazočnosti ravnatelja Javne ustanove „Park prirode Učka” Egona Vasilić, zamjenice gradonačelnika Grada Opatije Vere Aničić, direktorice Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić i drugih uzvanika na prijevoju Poklon u mjestu Vela Učka otvoreno je deseto po redu zimsko događanje za djecu „Božićna bajka u Parku prirode Učka”.

Djed Božićnjak je u prigodno ukrašenoj kočiji s konjem te u pratnji dva pomoćnika-vilenjaka stigao u svoj zimski dom na Učki – blagdanski ukrašenu kućicu informacijskog centra Parka prirode Učka. Nakon glazbene dobrodošlice, koju su Djedu Božićnjaku priredila djeca iz zbora „Girotondo” i zbora Glazbene škole „Mirković” iz Opatije, Djed Božićnjak se pojedinačno susreo s djecom koja žive na Učki i u njezinoj neposrednoj okolici, članovima dječjih zborova i najmlađim članovima Športskog ribolovnog kluba „Zubatac” iz Lovrana.
Do sutra će Djed Božićnjak primati i svu drugu djecu koja pristignu na Poklon izraziti mu svoje želje te će ih darivati svojom šaljivom mudrošću i slatkišima.

Zabavni program, koji se održava u prostranom, grijanom i blagdanski ukrašenom šatoru, obuhvatit će radionicu izrade Božićnih čestitki i ukrasa te prirodoslovnu radionicu projekta „Putujući znanstvenici” Udruge studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci, koja će se održati danas i sutra.

Obiteljsko blagdansko ozračje upotpunjava ugostiteljska ponuda s prigodnim slasticama.

Snijegom prekriveni i Božićnim svjetiljkama ukrašeni prostor na Poklonu, na kojemu se ovo događanje odvija, idilična je slika Božićnog ugođaja u području zaštićene prirode.
Događanje „Božićna bajka u Parku prirode Učka” organizira Javna ustanova Park prirode Učka sufinanciranim sredstvima Grada Opatije, Primorsko-goranske županije i Turističke zajednica Grada Opatije.

U Taru danas manifestacija posvećena maslinovom ulju „Tekuće zeleno zlato Istre“

Danas starta akcija ”Mir i dobro”: Oprezno s pirotehnikom – KAZNE od 10.000 do 80.000 kuna