in

ČAROBNI NOVIGRAD – Festival uličnih čarobnjaka razveselit će svu djecu

Foto TZ Novigrad

FUČ –  Festival uličnih čarobnjaka predstavlja Čarobni NoviGrad

Nakon dvogodišnje stanke, čarolija se ponovo vraća na ulice Novigrada, a što će razveseliti mnoge roditelje i djecu. Osmo izdanje festivala Čarobni NoviGrad otvara ljetnu sezonu, a dvodnevno veselje je tek uvod u bogat program manifestacija. Uz raznovrsna glazbena događanja, svaka nedjelja srpnja i kolovoza bit će posvećena zabavljanju djece te sviju koji se tako osjećaju. Kids’ day je svojevrsni nastavak festivala uličnog čarobnjaštva u manjim dozama.

Foto TZ Novigrad
Foto TZ Novigrad

U subotu 18. i nedjelju 19.6.  u Novigradu će se održati dvodnevni međunarodni Festival uličnih čarobnjaka, pod nazivom Čarobni NoviGrad. U dva festivalska dana Novigrad postaje Grad čarolije. Parkovi, trgovi i šetnice postaju mjesta u koja jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte uz pomoć pomno osmišljenih scenografija te kostimiranih izvođača.

Na festivalu će nastupiti razni međunarodni i domaći izvođači. Gosti iz Belgije, Argentine i Slovenije zajedno s domaćim snagama na dva će dana Novigrad pretvoriti u grad cirkuske čarolije. Zabavljat će vas klaunovi, hodači na štulama, akrobati, lutkari, žongleri i najjači ljudi.

Program će započeti u subotu u 19.30h na Porporeli izvedbom predstave „Liga i legenda“ fantastične kompanije 15feet6 iz Belgije.Naoružani motkama i vrpcom za skokove s motkom oboriti će sve rekorde na svom putu do vrha – baš kao prave sportske legende.

Upoznati ćete i bebu Filipa iz jedne neobične klaunovske obitelji koja je u gomili izgubila mamu. Možda zaplešete tango s argentinskim akrobatskim parom i zaradite aplauz usred predstave! A možda ćete sresti i neke neobične jahače na velikim pticama.

Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju u suvremenom cirkusu  te se usredotočuju na ulično izvođenje. Neposredna komunikacija uličnog umjetnika s publikom stvara ugođaj kojim se šetnja Gradom pretvara u čarobni doživljaj koji će se pamtiti i prenositi. Festival stvara doživljaj otvoren prema svim generacijama i dobnim skupinama te je atraktivan za čitavu obitelj.

Program je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja i u potpunosti je besplatan.

Organizator ove manifestacije je udruga Čarobnjakov šešir iz Pule, a sve informacije o programu Festivala mogu se pronaći na http://www.fucfestival.com

Festival podržavaju Grad Novigrad i Turistička zajednica Grada Novigrada, uz sponzorstvo hotelijerske kompanije Aminess, objavio je TZ.

Vijećnici Funtana u novom sazivu nakon izbora 2021

FUNTANA: Vijeće mijenja Urbanistički plan Zelene lagune

Foto TZ Kaštelir-Labinci vino podrum

KAŠTELIR pripremio bogat ljetni program “Hello summer”