in

Craft beer festival 2022. ovog vikenda u Žminju

Foto TZ Žminj

Nakon dvije godine pauze u Žminj se vraća Žminj craft beer festival. Festival se održava 2. i 3.9. s početkom u 17:00 sati, a ljubiteljima dobre craft pive predstavit će se 10 pivara. Iz Istre nam dolaze njih četiri: Bruman craft brewery iz Buzeta, SUXO iz Pule, iz Svetvinčenta Kampanjola, a iz Savudrije stiže Vergal brewery. Ostalih šest pivara dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske: King’s brew iz Rijeke, Saperlot iz Varaždina, iz Zaboka stiže Devetka craft, Popster pivovara iz Slavonskog Broda, iz Zagreba stiže Houblon, a iz Šibenika Pivovara 022. Kroz program posjetitelje će voditi Borna Šmer koji će ih i vrijedno nagraditi. Svaki dan organizirat će se dva kviza kako bi se bolje upoznali sa svijetom craft pive.

Foto TZ Žminj
Foto TZ Žminj

U sklopu festivala osim štandova s pivom biti će štand craft pivara na kojem će se moći kupiti pivo u bocama i ponijeti ga kući. Također u ponudi na šanku, uz ostalo piće, umjesto standardne cole posluživati će se prva hrvatska craft cola ”Monada” iz Rijeke. Na festivalu nećete ostati gladni jer tu je odličan tim iz Rijeke Fumo Santo food truck s burgerima, pomesom, vege tortiljama, hot dog-om s kobasicom i kotlovinom, OPG Žminjski gušti s tradicionalnim suhomesnatim proizvodima i slatki kutak.

Svaka festivalska večer završit će sa koncertom. U petak 2.9. nastupa Riječki bend Belfast food, a u subotu 3.9. nastupa TTRT, bend iz Pazina. Oba dana uz njih za dobru glazbu tijekom festivalskih večeri i uživanja u pivu zadužen je DJ Neno iz Žminja.

Foto TZ Žminj
Foto TZ Žminj

Festival organizira udruga građana Geminianum iz Žminja uz potporu Općine Žminj i Turističke zajednice općine Žminj.

Foto Stolnoteniski klub Novigrad

NOVIGRAD/TAR: Trening kamp za stolnotenisače. Otvoreni i upisi

Foto NK Funtana

NK Funtana u srijedu igra utakmicu pretkola Kupa Hrvatske