in

DAJLA u Istri slavi tradiciju i sport uz Feštu sv. Ivana Krstitelja

Dajla - Foto TZ Novigrad

Dajla vas poziva na Feštu Svetog Ivana Krstitelja ovog vikenda, od 23. do 25.06. povodom proslave sveca zaštitnika. U tom šarmantnom naselju na sjeveru Grada Novigrada, održat će se trodnevna manifestacija bogatog programa, s nizom sportsko-rekreativnih, glazbenih, kulturnih i drugih animacijskih sadržaja uz odličnu prigodnu gastro ponudu.

Dajla - Foto TZ Novigrad
Dajla – Foto TZ Novigrad

Oni željni večernje zabave uz ples, finog zalogaja i koje čaše istarskog vina, moći će uživati u petak uz nastup grupe „Trio fortuna“ u 21 sat te u subotu, kada nastupa „Tu i tamo bend“, a u 22 sata slijedi tradicionalno paljenje krijesa.

Tih večeri gosti umirovljenici moći će iskoristiti bon za besplatnu konzumaciju jela i pića.

Subotnji dan obilježit će turniri u tradicionalnim istarskim igrama za stolom, a to su briškula, trešete i mora, zatim muški međunarodni turnir u boćanju, dok će se žene vješte u boćanju predstaviti dan ranije. U Crkvi sv. Ivana Krstitelja, u 17 sati, održat će se predstavljanje knjige o bogatoj i burnoj povijesti Dajle, njezinih stanovnika i plemićkih obitelji koje su oblikovale ovaj kraj „Dajla-Daila: Testamenta heri et hodie“ (Oporuke jučer i danas). Izložbu povijesnih fotografija koje prate ovo izdanje knjige i opsežno istraživanje da se ovjekovječi povijest Dajle, moguće je razgledati do 2. srpnja u Muzeju na Velikom trgu. Nakon toga slijedi turnir u nogometu, misa povodom slavlja zaštitnika mjesta te koncert klasične glazbe.

Dajla - Foto TZ Novigrad
Dajla – Foto TZ Novigrad

Nedjelju u Dajli obilježit će turnir u beach volleyu te animacija za djecu koja će se završiti filmskom večeri na otvorenome. Od 18 sati možete uživati u koncertu klasične gitare, u izvedbi zbora „Le vibresse“ te komediji „Una fameia de mati“, humoristične dramske predstave koju su pripremili članovi dramske skupine Zajednice Talijana Novigrad.

Detaljan program dostupan je ovdje

Dajla - Foto TZ Novigrad
Dajla – Foto TZ Novigrad
Dajla - Foto TZ Novigrad
Dajla – Foto TZ Novigrad

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar

U petak u Vrsaru Ribarska fešta uz obilje ribljih delicija, glazbe i aktivnosti za najmlađe

Foto Lions Poreč

Porečki Lionsi predali vrijednu donaciju Domu zdravlja