in

U petak u Vrsaru Ribarska fešta uz obilje ribljih delicija, glazbe i aktivnosti za najmlađe

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar

Treća ovogodišnja Ribarska fešta održava se na rivi u Vrsaru, u petak 23. lipnja u 19 sati, kada će početi zabavni program. Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta, organiziran je i dječji kutak s radionicama za najmlađe posjetitelje. Feštu će otvoriti nastup limene glazbe Sveti Lovreč, dok će se na pozornici izmjenjivati Tu&Tamo Band i Laguna Band koji će se pobrinuti za dobru atmosferu i zabavu.

Foto TZ Vrsar - Ribarska fešta
Foto TZ Vrsar – Ribarska fešta

Najšareniji kantun Ribarske fešte je dječji kutak s radionicama na temu mora za najmlađe. Djecu očekuju crtanje, izrada akvarija, pecanje ribica i mnogo kreativne zabave koju je za ovu priliku osmislila udruga Birikina. Radionice u dječjem kutku su besplatne, a održavaju se tijekom trajanja fešte od 19.00 do 21.30 sata. 

Novitet ovog lipanjskog izdanja su brojne zabavne igre za male i velike poput cornhole, društvene igre u „divovskom“ formatu, križić-kružić i domino.  

Gourmet ponudu čini tematski podijeljenih punktovi na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, lignje i ostale glavonošce te prženi morski plodovi. Na štandovima će se moći kušati brodet, polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja salata, burger od tune, pašteta od tune i mnoge druge delicije.

Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet kojeg će na ovogodišnjoj fešti pripremati Ranka Pavišić na štandu sa školjkama.

Putujući kazališni festival “Il Carro di Tespi – Talijansko kazalište na trgu” u Vižinadi, Grožnjanu i Galižani

Dajla - Foto TZ Novigrad

DAJLA u Istri slavi tradiciju i sport uz Feštu sv. Ivana Krstitelja