in

Fešta dobre hrane i glazbe: U Vrsaru u petak ribarska fešta uz brodet Mirjane Žiković

Foto TZ Vrsar

U ugodnoj atmosferi vrsarske rive uz miris i okus ribljih specijaliteta Vrsar dočekuje svoje posjetitelje na tradicionalnoj ribarskoj fešti, koja će se održati na rivi ovog petka 28. srpnja 2023. s početkom u 19 sati.

Foto TZ Vrsar - Ribarska fešta
Foto TZ Vrsar – Ribarska fešta

Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta, organiziran je i dječji kutak s radionicama za najmlađe posjetitelje pod nazivom “Čarolija Boca: Pretvaranje Plastike u Morska Čudesa! Djeca će pretvarati obične plastične boce u predmete koji se mogu opet koristiti: od držača za olovke i bojice do šarmantnih morskih stvorenja, udahnut će novi život odbačenoj plastici. Svaka kreacija će ih podsjećati na važnu ulogu recikliranja u zaštiti mora.

Osim organiziranih zabavnih igara za najmlađe, posjetitelje očekuje nastup Folklornog društva Pazin. Na pozornici će se izmjenjivati dva omiljena benda među lokalnom publikom Funbox Band i Febra koji će se pobrinuti za ugodnu atmosferu i dobru zabavu.

Morske i istarske delicije za gurmane

Gourmet ponudu čini šest punktova tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice. Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riba na žaru, burger od tune, pašteta od tune i mnoge druge delicije. 

Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet kojeg će na ovogodišnjoj fešti pripremati Mirjana Žiković na štandu s plavom ribom.  

Posjetitelji mogu kušati ili kupiti neki od gurmanskih suvenira, a za to će se pobrinuti istarski OPG-ovi članovi Udruge „Domaća web tržnica“, koji će tijekom Ribarske fešte ponuditi svoje proizvode. Tako će se na vrsarskoj rivi moći pronaći maslinovo ulje, likere, rakije, voće i povrće, prirodnu kozmetiku, lavandu, ručno izrađene drvene proizvode te štošta drugo.

Web https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/ 

Facebook https://www.facebook.com/VrsarIstria 

INSTA https://instagram.com/vrsarinspires/  

Foto Dom Poreč

U porečkom Domu za starije pjesnik Dragan Gortan razveselio korisnike

Foto Gradska knjižnica Poreč

U porečkoj knjižnici “Prije mora do Marafora” uz morski kviz