in

U porečkom Domu za starije pjesnik Dragan Gortan razveselio korisnike

Foto Dom Poreč

U okviru europskog projekta “Na istoj strani(ci) – Čitanjem do uključivog društva”, u sklopu programa “Neispričane priče”, jučer se porečki Dom pretvorio u oazu umjetnosti i inspiracije ugostivši pjesnika Dragana Gortana koji je podijelio dijelove svoje nove zbirke kao i nezaboravne stihove iz prijašnjih djela. 

Foto Dom Poreč
Foto Dom Poreč

Korisnici su znatiželjno slušali o životnim iskustvima, ljudima pa i ljubavi, spremni upiti svaku riječ njegovih stihova. Dragan je s radošću odgovarao na njihova pitanja, dijelio svoja razmišljanja i pozadinu nastajanja određenih pjesama. 

Program „Neispričane priče“ realizira se u suradnji s Gradskom knjižnicom Poreč na zadovoljstvo svih uključenih. Korisnici Doma se posebno vesele ponovnom književnom susretu u kojem će moći razmjenjivati iskustva i emocije kroz riječi. 

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, priopćeno je iz Doma za starije i nemoćne Poreč.

rakaj tedi grubica

Hommage Oliveru Dragojeviću u Raklju – U nedjelju njegove pjesme pjevaju Medea i Tedi Grubica

Foto TZ Vrsar

Fešta dobre hrane i glazbe: U Vrsaru u petak ribarska fešta uz brodet Mirjane Žiković