in

FUČ – Festival uličnih čarobnjaka u Taru i Novigradu. Pripremite se za zabavan vikend!

FUČ u Novigradu - Festival uličnih čarobnjaka

U četvrtak, 15.6. s početkom u 20h započinje 9. izdanje međunarodnog uličnog festivala Festival uličnih čarobnjaka – FUČ. U četvrtak i petak program će se održati u Taru pod nazivom Čarobni Tar, a nakon toga festival seli u Novigrad gdje će se održati u subotu 17. i nedjelju 18.6. pod nazivom Čarobni NoviGrad.

U tri festivalska dana Tar i Novigrad postati će Gradovi čarolije. Parkovi, trgovi i šetnice postaju mjesta u koja jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte uz pomoć pomno osmišljenih scenografija te kostimiranih izvođača.

Na festivalu će nastupiti razni međunarodni i domaći izvođači. Gosti iz Italije, Slovenije i Švicarske zajedno s domaćim snagama pretvoriti će Novigrad i Tar u mjesta cirkuske čarolije. Zabavljat će vas klaunovi, hodači na štulama, akrobati, lutkari, žongleri i najneobičniji ljudi.

U Novigradu i Taru program će se održati u centru mjesta, s početkom u 20h. Iz programa izdvajamo velike svijetleće Bijele labudove koji će vas svojom ljepotom očarati te pijano koji se kreće i na kojem pleše neobična balerina pod imenom Carillon.

Foto TZ Tar-Vabriga
Foto TZ Tar-Vabriga

Upoznati ćete i velike francuske kuhare iz jedne neobične klaunovske obitelji koja voli kuhati „spačke“. A dio programa posebno je namijenjen najmlađoj publici kako bi upoznali čarobni svijet lutaka i glazbala. Putovat ćemo i u Tadam, jedan novi neobičan svijet, a kako funkcioniraju brakovi, saznat ćemo u predstavi švicarske kompanije Circo Pitanga koja će vas očarati nezaboravnim zračnim akrobacijama.

FUČ u Novigradu
FUČ u Novigradu – Festival uličnih čarobnjaka

Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju u suvremenom cirkusu  te se usredotočuju na ulično izvođenje. Neposredna komunikacija uličnog umjetnika s publikom stvara ugođaj kojim se šetnja Gradom pretvara u čarobni doživljaj koji će se pamtiti i prenositi. Festival stvara doživljaj otvoren prema svim generacijama i dobnim skupinama te je atraktivan za čitavu obitelj.

Program je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja i u potpunosti je besplatan.

 Sve informacije oko programa Festivala mogu se pronaći na http://www.fucfestival.com

Festival podržavaju Turistička zajednica Općine Tar-Vabriga, Grad Novigrad, Turistička zajednica Grada Novigrada, Istarska županija i Ministarstvo kulture i medija RH.

policija traka mjesto nesreće

Provala u veliki shopping centar u Istri: Ukrali mobitele, satove, tablete…

Foto CMIK Novigrad

NOVIGRAD: U CMIK-u Flash, Elementi i balet “Petar i vuk”