in

IDEJA ZA IZLET: Upoznajte Motovun na dva kotača

Početak ljeta je idealno vrijeme za aktivan boravak u prirodi, a budući je upravo vožnja biciklom jedna od omiljenih aktivnosti svih dobnih skupina, turistička agencija Terra Magica Adventures uz logističku podršku Turističke zajednice Općine Motovun za vas je i ove nedjelje 28.6. s početkom u 9 sati pripremila vođenu MTB turu okolicom Motovuna u pratnji biciklističkih vodiča.

Pridružite se vođenoj biciklističkoj turi koja će vas na dva kotača provesti prekrasnim motovunskim krajolicima. Vožnja kreće u 9 sati iz podnožja Motovuna, odakle se spuštate prema slavnoj Parenzani i prolazite kroz motovunski željeznički tunel, dugačak točno 222 metra. Put se zatim nastavlja rutom Parenzane, a potom makadamskom cestom uz potok Krvar obilazi brdo Šublenta, nakon čega se asfaltiranom cestom vožnja nastavlja do Kaldira, gdje vas očekuje Kaldirski plac od fruti, na kojemu će se napraviti pauza kako biste mogli uživati u sočnim marelicama, kruškama, breskvama i šljivama koje su ubrale vrijedne ruke lokalnih voćara. Nakon pauze u Kaldiru, vožnja se nastavlja spustom kroz živopisne kaldirske voćnjake, sve do dna Kaldirske vale, gdje ćete imati priliku upoznati skrivenu prirodnu oazu Kaldirštine – slapove na potoku Mutva. Nakon pauze u prekrasnom ambijentu, put se nastavlja Kaldirskom valom do Parenzane, kojom se penjete natrag do podnožja Motovuna, gdje završavate 22 kilometra dugu vožnju. Težina staze je lagana, uz izuzetak kratkog strmijeg uspona od potoka Krvar do skretanja za Kaldir. 

Program biciklističke ture:

  • 8.30-9.00 – Okupljanje na parkiralištu kod benzinske postaje INA;
  • 9:00 – Start biciklističke vožnje;
  • 10.30 – Dolazak u Kaldir i pauza na Kaldirskom placu od fruti;
  • 11.30 – Nastavak vožnje i spust u Kaldirsku valu;
  • 12.15 – Dolazak i kratka pauza na potoku Mutva;
  • 13.00 – Očekivani povratak u Motovun.

Promotivne cijene vouchera za sudjelovanje na MTB turi su sljedeće:

  • Najam MTB bicikla i sudjelovanje na turi – 100 kuna po osobi;
  • Najam električnog bicikla i sudjelovanje na turi – 200 kuna po osobi;
  • Sudjelovanje na turi sa svojim biciklom – 50 kuna po osobi (besplatno za mlađe od 14 godina).

Kupnjom bilo kojeg vouchera za biciklističku turu ostvarujete popuste od 15 do 20 posto u motovunskim restoranima, galerijama i specijaliziranim trgovinama (detaljan popis nalazi se na voucheru) i pravo na besplatan obilazak sadržaja projekta “Doživljaj Motovuna!’ (uključuje obilazak motovunskih zidina i galerije “Pet kula”).

Broj mjesta je ograničen, a za prijavu i dodatne informacije možete se obratiti na: +385 91 764 1300 ili info@terramagicacroatia.com

Ukoliko ne stignete ove nedjelje na vođenu MTB turu, organizatori već najavljuju i idući termin – u nedjelju 5.7.2020. prema istoj satnici.

PERUŠKI KOD MARČANE: Nestao konj – crni kastrat pasmine trakehner. Jeste li ga vidjeli?

Radovi na komunalnoj luci San Pelagio u Rovinju dobro napreduju: Gotovo oko 30% radova