in

IL CARRO DI TESPI, talijansko kazalište na trgu stiže u Galižanu s komedijom Lockclown

Talijansko kazalište u Vižinadi - Foto Zajednica Talijana Vižinada

Galižana (Vodnjan), petak 14. i subota 15. srpnja 2023. Ulaz besplatan.

Tri klauna, zatvorena u nedefiniranom prostoru, bore se protiv nevidljivog neprijatelja koji je promijenio njihove sudbine i zabranio im njihovo osnovno pravo: nastupati. Predstavu inspiriranu tekstovima Angela Cecchelina, jednog od najznačajnijih futurističkih autora tršćanske scene i talijanskog glazbenog kazališta, gledat ćemo u perspektivi današnje kulture, umjetnosti i suvremenog kazališta. Ovu predstavu, iako manjeg formata, glazba, cenzura, dijalekt i puno smijeha pretvaraju u pravi urnebes.

Predstave počinju u 21 sat i imat će podnaslove na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Il Carro di Tespi kazališna je smotra i mjesto scenske izvedbe, no prije svega to je mjesto susreta umjetnika, glumaca, redatelja, kreativaca, kritičara, profesionalaca i entuzijasta suvremenoga kazališta. Polazeći od poznatih carri di Tespi, s osvrtom na lik Tespija d’Icarije, kojega je opisao Horacije u djelu Pjesničko umijeće (lat. Ars poetica), projekt se odnosi na ideju pokretnih kazališta osmišljenih da dovedu kazalište na trgove kako bi se kultura kazališta približila svim društvenim skupinama.

Kulisa ovog drugog izdanja bit će tri očaravajuća istarska sela: Grožnjan, Vižinada i Galižana (Vodnjan), čiji će trgovi biti postavljeni za doček publike u ugodnim ljetnim večerima.

Organizzatori:
Dramma Italiano
COMITES Fiume
Unione Italiana

S potporom: Talijanskog Instituta za kulturu u Zagrebu, Zajednice Talijana Grožnjan, Vižinada i “Armando Capolicchio” Galižana, Općine Grožnjan, Općine i Turističke zajednice Vižinada, Grada Vodnjana i TRY theatrea.

Uz pokroviteljstvo: Generalni Konzulat Republike Italije i Istarska Županija – Upravni odjel za kulturu i zavičanost.

Foto: PU istarska

Istarska policija upozora na opasnosti od ostavljanja djece u vozilima

POREČKO LJETO: Večeras 13.7. Queen tribute bend, u nedjelju predstava „Little Red Riding Hood“