in

Najbogatiji program Adventa Poreč: Nastupaju Jole i Nola, Badnje jutro i gratis bakalar, spektakl Orašar…

Foto Advent Poreč 2022. / Manuel Paljuh

Ususret Božiću, i ovogodišnje izdanje Adventa Poreč ulazi u svoj vrhunac, tako da je pred nama zasigurno jedan od najbogatijih adventskih vikenda u cijeloj Istri, ali i šire. Sve počinje ovog petka, 22. prosinca, kada na scenu na Trgu Matije Gupca po prvi put u sklopu Adventa Poreč stupa popularni Jole, koji će svojom energijom i hitovima sigurno biti odlična uvertira u produženi blagdanski vikend.

advent poreč 2021
Foto Advent Poreč – dječja utrka – Foto Manuel Paljuh

Subotnje jutro, 23. prosinca, rezervirano je za tradicionalnu humanitarnu Adventsku utrku koju zajednički organiziraju Grad Poreč u suradnji s Atletskim klubom Maximvs. Ove je godine prijavljen rekordan broj trkača, trčat će prvo mali u 10, a zatim i veliki u 11 sati, a sva prikupljena sredstva bit će uručena Centru za inkluziju i podršku u zajednici Poreč. Svi zainteresirani mogu se prijaviti i na sam dan utrke, prijave će biti otvorene sve do sat vremena prije početka.

Vrhunac ovogodišnjeg programa svakako je predstava “Orašar”, jedan od najljepših svjetskih baleta, koja će se odigrati u rasprodanoj dvorani Žatika 23. prosinca s početkom u 19 sati. “Orašar” je postao sastavni dio božićnih tradicija u mnogim europskim i svjetskim gradovima te i dalje oduševljava publiku svojom ljepotom, maštovitošću i izuzetnim plesnim izvedbama, stoga smo posebno ponosni da po prvi puta ovo remek djelo dolazi i u naš grad.

Već tradicionalno, na Trgu Matije Gupca, za sve građane i goste Poreča u nedjelju, 24. prosinca organizirana je prigodna marenda i druženje povodom Badnjaka i nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana. Gradonačelnik Loris Peršurić će, zajedno sa svojim zamjenicima od 10 sati dijeliti besplatan bakalar i vino, a glazbenu pratnju osigurat će Malvazija band, dok će za najmlađe biti održana radionica stolnih društvenih igara.

Dodajmo i kako će na sam Božić na Trgu Matije Gupca koncert održati bend Nola, a tijekom produženog blagdanskog vikenda osigurani su i brojni sadržaji za najmlađe:  u subotu od 11 sati dječja radionica: Društvene igre u ljudskoj veličini Udruge Capybara, zatim u 18:00 sati dječja predstava: Božićne priče kod ognjišta u izvedbi IRTA-e, dok će na blagdan Svetog Stjepana ponovno biti organizirano vrlo popularno fotografiranje s Djedom Mrazom od 17 sati, te Magic Show Claudio od 18 sati. Naravno, tu je i besplatno klizalište, otvoreno svakoga dana od 10 do 22 sata, osim na Badnjak kada se zatvara u 18 sati, te na Božić kada se otvara u 12 sati.

orašar
Orašar u subotu u Žatiki

Tijekom vikenda svoje će koncerte svaku večer održati Febra, Hit Revival Band i Alfa Time Band, a blagdanske dane na Trgu slobode dodatno će uljepšati nastupi Velvet Echoes Dua, Rezime Acoustic Tria i Tria Discover u podnevnim satima.

-Podsjećamo da je za sve Porečanke i Porečane, kao i za sve goste Adventa osigurano besplatno parkiranje na Velikom gradskom parkiralištu, a tijekom vikenda i blagdana vozi i besplatni adventski vlakić. Bogat program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec , objavio je Grad Poreč.

Ilustracija Policijska uprava poginuli smrt istarska

Jutros u Istri jedna osoba preminula u teškoj prometnoj nesreći

Gruzijski ambsador i gradonačelnik Anteo Milos - Foto Grad Novigrad

Veleposlanik Gruzije posjetio Novigrad