in

„NAŠA ŽENA“- Fešta za djevojke, žene i njihove parove u nedjelju u Kanfanaru

Gracijela Putina organizira u Kanfanaru pjesniko druženje za Dan žena

Gracijela Putina, dijalektalna spisateljica iz Općine Kanfanar će u nedjelju, 10.ožujka u Domu mladih u Kanfanaru u 19 sati, okupiti pjesnike i pjevače koji su uglazbili svoje stihove kako bi proslavili Međunarodni Dan žena.

Očekuje se dolazak pjesnika iz svih krajeva, čak iz Švedske, a od kantautora bi u nedjelju trebali doći Luka Brgić i Eleonora, Avelina Damijanjević i Drago Draguzet, Franko Kalac, Robertino Rajković, Braća Radolović-Duo Magnolija, Anita i Dante Marušić, Arcangel Mihael Arčon, Darko Vojković, Lucijan Jerončić, Feručo Lazarić, Darko Gržetić Gljiva, Serđo Valić i Petar Bano i Adriano Šćulac.

Program će voditi Mirjana Ferenčić i Gracijela Putina. 

Gracijela je do sada osvojila mnoga priznanja u zemlji i inozemstvu kako za literarno stvaralaštvo tako i za mnoge druge vidove kulturnog opusa, uvijek promovirajući svoj rodni kraj (Brajkovići-Kuntrada) i našu Istru. Dugo je godina radila na radiju, televiziji i piše za nekoliko domaćih i stranih novina, a marketing i trgovina su joj u krvi.

SVE U ŽUTO I CRVENO

„Smatram da nas okružuju veliki i talentirani ljudi koji zbog životnih okolnosti nisu još isplivali ili nisu imali priliku se pokazati. Moja je radost vidjeti osmijeh i suze radosnice.  Srce mi preskoči kad vidim veselje, ples, zagrljaje, međusobno darivanje uz našu bukaletu istrijanske malvazije i črnega terena, zbog toga sam prikupila pjesme mnogih neafirmiranih pjesnika koje sam nakucala, a isprintala mi ih je Vesna Milan iz Rovinja. Ona isto krasno piše, a vodi klub penzionera u Rovinju Rovigno s kojim surađujem. Te ću pjesme, i ne samo to, pokloniti svim djevojkama i ženama koje tu večer budu sa svima nama u Kanfanaru. Manifestacija se zove „NAŠA ŽENA“, a gosti nam stižu iz svih krajeva, čak iz Švedske. Moći će se čuti od harmonike, preko gitare do našega miha razni glazbeni instrumenti, kao i mnogi izričaji. Bračni parovi-umjetnici doći će svatko u narodnoj nošnji svoga kraja.

Mercedes Brajnović iz Rovinjskog Sela se brine o uređenju dvorane, a nju nitko ne može zamijeniti. Osim što je akademski obrazovana umjetnica, njenim se instalacijama može i Pariz nakloniti. Uz Mercedes, koja me uvijek prati, ja sam potpuno mirna. Da fešta ne može proći bez domaćeg kruha i bez kolača i torte, najbolje zna moja susjeda Silvia Cah koja je prvakinja Europe u izradi čokoladnih skulptura, te predaje Slastičarstvo u Strukovnoj školi „Eugen Kumičić“ u Rovinju. I Silvia me uvijek prati, baš u svemu. Da Općina Kanfanar nema samo Dvigrad, bogatu arheološku baštinu, dobru paštu, lipe vole, najljepše biciklističke staze, najčistije more i naše dobre kamenice, nego i dobro vino (koje ćemo kušati i to direktno iz bačve na stol), te da smo veseljaci s najljepšim djevojkama i ženama, pokazat ćemo tu večer.

Hvala od srca načelniku općine Sandru Jurmanu i svima ķoji dišete kao jedan, a da je tako moći ćete se i sami uvjeriti u nedjelju, iza Dana žena od 19 sati do kad ki more, ašto NAŠA ŽENA to merita“, rekla nam je Gracijela, zaljubljena u svoj kraj i svoje ljude.

Ulaz je slobodan i svi ste pozvani.

Foto Karate Finida

Trijumf porečke Finide na dodjeli priznanja Karate saveza Istarske županije

Foto Grad Poreč

Ponavlja se javna rasprava za izmjene GUP-a Grada Poreča