in

NOVIGRAD: Koncerti Radojke Šverko i Mije Dimšić, božićni sajam i gastro ponuda

Glazbene dive stižu u Novigrad

U trećem tjednu prosinca novigradski CMIK, Centar za manifestacije i kulturu, donosi vrlo bogat i sadržajan program, kojim će svoje posjetitelje svih uzrasta na najljepši način uvesti u predstojeće blagdane.   

Radojka ŠVerko - Foto CMIK Novigrad
Radojka ŠVerko – Foto CMIK Novigrad

Publiku će zasigurno posebno obradovati dva božićna koncerta na pozornici CMIK-a, dvije glazbene poslastice za koje će se pobrinuti dvije vrhunske glazbenice različitih generacija, obje vrlo rado viđene kod publike. U petak 16. prosinca od 20 sati očekuje vas božićni koncert Mije Dimšić, uz čiji će se božićni repertoar, ali i druge njene popularne pjesme, zabaviti publika svih generacija. Mia je, kao što znamo, snimila i cijeli album božićnih pjesama, na kojem su uz njezin veliki hit Cimet i čaj i druge popularne božićne melodije, pa će ovo svakako bit odlična glazbena uvertira u predstojeći blagdan Božića.

U nedjelju će pozornica CMIK-a ugostiti veliku divu hrvatske glazbene scene, legendarnu Radojku Šverko, glazbenicu dubokog, strastvenog i uvijek savršeno obrađenog vokala. Radojka Šverko izaziva duboke emocije svojim glazbenim izvedbama, pa će i ovoga puta, u pratnji maestra Vladimira Babina na klaviru, publici bez sumnje priuštiti jedinstveni glazbeni doživljaj kakav se dugo pamti. Uz Radojku će blagdanski štih koncertu dati i vokalna skupina DiM iz Delnica, grupa odličnih mladih vokalistica, koje će božićnim melodijama ispuniti dvoranu CMIK-a, a s kojima ćete sigurno i vi zapjevati. Nedjeljni koncert također započinje u 20 sati.

Ulaznice za oba koncerta dostupne su po cijeni od 60 kuna, u pretprodaji online da adresi cmik-cmc.mojekarte.hr te na blagajni dvorane na dan koncerata od 19 sati. Osim ova dva atraktivna koncerta, u subotu 17. 12. u 20 sati na pozornici CMIK-a nastupit će i puhački orkestar Naša sloga Babići, također s repertoarom božićnih i drugih pjesama. Ulaz je slobodan.   

Mia Dimšić - Foto PR CMIK Novigrad
Mia Dimšić – Foto PR CMIK Novigrad

U tom se vikendu, od 16. do 18. prosinca u CMIK-u održava i mali božićni sajam, na kojem će svakodnevno od 16 do 20 sati u holu CMIK-a svoje prigodne rukotvorine izložiti novigradski kreativci i kreativke. U petak, 16. 12. u okviru popratnog programa sajma nastupit će mališani iz novigradskih vrtića i škola te članice i članovi gradskih kulturno-umjetničkih udruga i zborova. U subotu i nedjelju sajam će od 16 sati posjetiti Djed Mraz te darivati mališane, u režiji Društva Naša djeca Novigrad. Tih dana djeci su namijenjene i dvije kazališne matineje: interaktivna predstava novigradskog Teatra Don Hihot, Djeda bez reda (17.12./11h), kao i predstava Noć prije Božića pulskog Teatra Naranča  (18.12./11h).

U istom vikendu, od petka do nedjelje, s početkom u 17 sati, u novigradskom Mandraču održavaju se Prosinačke radosti, u okviru kojih će posjetitelje dočekati prigodna eno-gastro ponuda u adventskim kućicama te glazba uživo i zabava uz DJ-a. Publiku će tih dana zabavljati Febra, Act Positive Duo, Valentina&Hutch, Pop Gunz i DJ Hoky. Suorganizaciju ovog dijela programa potpisuju Grad Novigrad-Cittanova, novigradski TZG i CMIK. 

Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.             

Foto Tanja Kocijančić

“Revitalizacija baštine žminjske čakavštine” – Projekt za mlade koji potiče kreativnost i ljubav prema zavičaju

Foto Stolnoteniski klub Novigrad

Novigradu srebro na županijskom turniru u stolnom tenisu