in

Novigrad: U subotu “Dajla živi”, bogat program za Praznik rada

Foto TZ Novigrad

Novigrad, grad bogate povijesti i predivnih prirodnih ljepota, priprema se za uzbudljiv vikend i nadolazeći tjedan, prepun događanja posvećenih očuvanju baštine i proslavi Praznika rada.

Građanska inicijativa „Dajla živi“, u suradnji s Mjesnim odborom Dajla i udrugom „Za stare i mlade“, treći put zaredom organizira manifestaciju „Dajla živi“. Ovaj događaj održat će se u subotu, 27. travnja 2024. godine. Domaćini žele skrenuti pozornost na loše stanje nekadašnjeg benediktinskog samostana i ladanjske vile s predivnim parkom, koji propadaju i zahtijevaju obnovu i prenamjenu. Manifestacija nudi bogat program koji će privući mještane, goste i posjetitelje.

Foto TZ Novigrad
Foto TZ Novigrad

„Dajla živi“ započinje u 16 sati s izložbom starih fotografija i izložbom udruge „Atelier Agata“. Posjetitelji će moći uživati u koncertu klasične glazbe u crkvi, s nastupima mladih gitarista iz Novigrada i KUD-a Dajla. Za najmlađe su pripremljene radionice u organizaciji Dječjeg vrtića „Tičići“ i Scuola dell´infanzia „Girasole“. Posebno iznenađenje bit će izvedba skupine „Zečići“ iz Dječjeg vrtića „Tičići“, koja će pjesmom i plesom dočarati nekadašnji bogati život „dvorca“ u Dajli. Zabavni program pružit će DJ Mile i Lucky Band, a posjetitelji će moći uživati u autohtonim proizvodima i bogatoj eno-gastronomskoj ponudi.

U srijedu, 1. svibnja 2024., održat će se tradicionalni Prvomajski piknik u Karpinjanu, zelenoj oazi Novigrada. Turistička zajednica poziva sve Novigrađane i goste grada da Praznik rada proslave druženjem, sportom, dobrom hranom i pićem, smijehom i pjesmom. Vođena rekreativna šetnja uz 8 km dugu šetnicu obalom te vožnja biciklom kružnom stazom dužine 25 km, kroz predivne krajolike, počinju u 11 sati.

Nakon aktivnosti, svi su pozvani na gurmansko uživanje i opuštanje u parku ispod borova pinije. Ljubitelji roštiljanja mogu koristiti zagrijane roštilje, pripremljene upravo kako bi svatko mogao speći svoje omiljene mesne delicije i priloge s povrćem ili odabrati nešto iz ponude mesnih ili ribljih jela, raznih vrsta pizza i burgera, a bit će tu i neizostavan fažol. Prvomajski piknik nudi i zabavu uz glazbu uživo uz Blues Brajders band, a posjetitelji mogu sudjelovati u sportskim igrama te drugim sportsko-zabavnim aktivnostima na livadi i okolnim terenima, ili se jednostavno opustiti u prirodi s obitelji i prijateljima.

Prije samog piknika, Puhački orkestar „Naša sloga“ iz Babića održat će promenadni koncert ulicama centra Novigrada, koji će pridonijeti svečanom i veselom ugođaju Praznika rada. To će ujedno biti savršena animacija i za Novigrađane i za brojne gostiju koji se očekuju tijekom tjedna, poziva Turistička zajednica grada Novigrada.

Jet Ski natjecanje - Foto Grad Poreč

Ovog vikenda u Poreču jet-ski prvenstvo Alpe Adria Jet Ski

Foto Grad Poreč

POREČ: Veliki interes za STEM radionice među djecom i mladima