in

NOVIGRAD: U ZT-u promocija knjige “Venecijanska republika” i književna šetnja u čast Tomizzi

Foto Zajednica Talijana Novigrad

Zajednica Talijana Novigrad nastavlja s događanjima u svibnju. Ovog petka, 26. svibnja, u prostorima Zajednice održat će se predstavljanje knjige ”Repubblica di Venezia” koju je napisao Giovanni Vale. Knjiga je prva u serijalu koji će se baviti poviješću nestalih država. Knjiga je namijenjena svima koje zanima povijest te koji žele na jednostavan i zanimljiv način uči u svijet zaboravljenih naroda i država. Predstavljanje knjige održat će se u prizemlju Zajednice Talijana Novigrad s početkom u 19 sati.

U subotu, 27. svibnja, Zajednica Talijana Novigrad organizira književnu šetnju posvećenu velikom piscu Fulviju Tomizzi. Riječ je o projektu čiji je idejni začetnik Zajednica Talijana ”Fulvio Tomizza” iz Umaga u suradnji s “Grandi & Associati” iz Milana. Inicijativu su financirali Grad Umag, Sveučilište u Trstu i Talijanska unija, a u subotu će se pješačiti etapom od Juricana do Materade. Putem će lokalna vodičkinja Martina Dagostini upoznati sudionike s Tomizzinim dragim mjestima: gdje je rođen, gdje je bila kuća u kojoj je živio do smrti i gdje je pokopan, a saznat ćete i mnoge zanimljivosti vezane uz poznatog književnika.

Kotizacija za sudionike koji nisu članovi Zajednice Talijana iznosi 5€. Za detalje i rezervaciju kontaktirajte na broj: 091 3367685.

policija mup mjerenje brzine radar

Radari u Istri u petak 26. svibnja 2023.

Limena glazba iz Buja

U subotu u Bujama susret puhačkih orkestara – Sudjeluje 600 glazbenika iz tri države