in

U subotu u Bujama susret puhačkih orkestara – Sudjeluje 600 glazbenika iz tri države

Limena glazba iz Buja

U subotu, 27. svibnja u Bujama održati će se 48. Susreti Puhačkih orkestara Istre. Nastupit će čak 17 skupina iz hrvatske, slovenske i talijanske Istre te s područja Kvarnera. Učesnici pristižu iz Buja, Doline, Buzeta, Izole, Kastva/Spinčići, Labina, Lovrana, Muggie/S. Barbare, Pazina, Pule, Rovinja, Sv. Antona, Sv. Lovreča, Vižinade, Vodnjana, Babića i Roča. Ukupno 561 sudionika, svatko sa svojim instrumentom, priredit će spektakl.

U 14 sati, od Trga slobode u Bujama ‘poteći’ će parada u kojoj će se skupine predstaviti javnosti, dok se budu spuštale do Trga J.B.Tita u središtu grada, gdje nakon mimohoda prisutni će moću uživati u izvedbi triju himni:

  • Hrvatska “Lijepa Naša”; izvodi – LG Sv. Lovreč Pazenatički
  • Talijanska “Inno di Mameli” izvode – LG ZT: Buje i Vižinada
  • Slovenska “Zdravljica” izvode: PO Izola i Sv. Anton

Uslijedit će razvrstavanje po instrumentima gdje će posjetitelji imati posebnu priliku poslušati i pogledati istovremeni nastup gotovo 600 glazbenika uz zajednički repertoar:

1. EU HIMNA “Oda Radosti – Inno alla gioia”

2. ISTARSKA HIMNA “Krasna Zemljo” – (dizanje zastave / govor domaćina)

3. Trieštine (autor – narodne, arr. Corrado Morato)

4. River of Babylon (autor Boney M., arr. Corrado Moratto) 

U 16 sati kreću pojedinačni nastupi koji će trajati do 21 sat, nakon čega se zabava nastavlja do kasno u noć uz grupu Bukaleta.

Glavni organizatori ovogodišnjeg susreta su Zajednica Talijana Buje i Grad Buje koji je ujedno i pokrovitelj zajedno s Istarskom županijom. Veliki doprinos događaju su dali i razni sponzori i mnogi volonteri uključeni u organizaciju.

Foto Zajednica Talijana Novigrad

NOVIGRAD: U ZT-u promocija knjige “Venecijanska republika” i književna šetnja u čast Tomizzi

Foto Grad Poreč - DND

DND Poreč traži voditelja(icu) za rad u Dječjem ljetnom kampu