in

POREČ centar za vinoljupce: VINISTRA se vraća u Žatiku, afterparty po gradu

Vinistra u dvorani Žatika

Poreč će ovoga vikenda opet biti epicentar ovog dijela regije za ljubitelje vina i svega vezanog u vinski svijet, jer se u dvoranu Žatika vraća sajam Vinistra u svom 28. izdanju. Nakon dobrih turističkih brojki za uskršnji i nakon toga prvomajski vikend, koji su nadmašili čak i najbolja predviđanja i predstojeći se vikend u gradu očekuje povećani broj turista i posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske.

Vinistra u dvorani Žatika - Foto TZ Poreč
Vinistra u dvorani Žatika – Foto TZ Poreč

Vinoljupci će od 6. do 8. svibnja u Žatiki imati prilike obići na 3.500 metara kvadratnih štandove gdje će svoje proizvode izložiti više od 110 izlagača, od čega 80 vinara. Kako ističu organizatori iz udruge vinara i vinogradara Istre Vinistra, interes izlagača nikad nije bio veći, vjerojatno i zato što su se nakon dvije restrikcijske godine svi zaželjeli druženja s poslovnim partnerima i ljubiteljima vina. Vinistra svoja vrata otvara sutra, 06. svibnja u 13 sati prigodnom svečanošću, a za vikend sajam se otvara u 11 sati. Svakoga dana sajam ostaje otvoren do 19 sati.

Nakon sajma, posjetitelji se mogu spustiti do centra Poreča gdje zabavu i degustaciju mogu nastaviti u nekom od brojnih porečkih restorana, barova i ugostiteljskih objekta na rivi ili starom gradu, koji će uz posebno istaknuti logo Vinistre nuditi neki piće dobrodošlice, a neki i prigodne menije.

-Rekao bih da je Vinistra za Poreč, ali i Hrvatsku puno više od sajma vina i vinarske opreme – ona je kroz sve svoje godine djelovanja brendirala i Istru, i malvaziju, i Poreč kao mjesto susreta najboljih vinara. Drago mi je što se vratila u Žatiku i što ćemo sigurno imati prilike uživati u jednom od dobrih izdanja Vinistre, zaključio je porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Supetarska fešta S klobasicom u EU/Foto Tanja Kocijančić

Sajam “S KLOBASICOM U EU” vraća se u Sv. Petar u Šumi nakon dvije godine stanke

Foto Bio Istra

BIO ISTRA: U porečkoj eko oazi na Grbinovici prvo ovogodišnje radno – edukativno druženje