in

POREČ: U nedjelju eko akcija čišćenja podmorja

Foto Grad Poreč

U nedjelju, 9.10.2022. godine, održat će se eko akcija čišćenja podmorja na području porečke luke. Trajat će  od 10 do 13 sati, nakon čega će se u prostorijama kluba održati druženje ronioca, volontera i ostalih sudionika.  Akcija je nastavak projekta Ča sa škovacama koji Društvo za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč provodi u partnerstvu s Gradom Porečom u sklopu kojeg su nedavno na Gradskom kupalištu provedene edukativno zabavne radionice za polaznike DV Radost. DPDSR Poreč redovito provodi akcije čišćenja podmorja, a ovim se projektom nastojalo uključiti i najmlađe Porečane kako bi odmalena naučili da škovacama mjesto nije u moru.  

Cilj projekta je zaštita podmorja i ublažavanje negativnih posljedica na morska staništa uzrokovana onečišćenjem, podizanje razine svijesti građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru i edukcija najmlađih Porečana o morskim vrstama te važnosti i načinima očuvanja njihovih staništa. Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od  33.353 kuna što je 40 % ukupne vrijednosti projekta.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Društva za podvodne djelatnosti i sportski ribolov ˝Poreč˝ Poreč i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nova cesta s infrastrukturom - Foto Grad Poreč

POREČ: Po planu radovi na međuzaobilaznici na Facinki

Funtana – Igralište na Perilima dobilo novo ruho vrijedno 300.000 kn