in

Putujuće talijansko kazalište u Istri: U Vižinadi predstava “Leviatano“ u izvedbi glumaca iz Rima i Milana

Ilustracija - trg sa šternom u centru Vižinade - Foto Tanja Kocijančić

Druga etapa ovogodišnjeg izdanja putujuće kazališne smotre “Il Carro di Tespi, Talijansko kazalište na trgu” na programu je u petak 7. i u subotu 8. srpnja u Vižinadi s predstavom “Leviatano” u izvedbi kazališnih družina Compagnia Carmentalia iz Rima & La Confraternita del Chianti iz Milana.

LEVIATANO

Nakon što je 1995. uhićen radi pljačke, McArthur Wheeler je iznenadio detektive rečenicom: « Pa kako je moguće da ste me uhvatili? Namazao sam si na lice sok od limuna! ». On je, naime, vjerovao da će radi toga postati nevidljiv. Za taj su slučaj kasnije saznali znanstvenici Dunning i Kruger, koji su razvili “teoriju gluposti” po kojoj je dobio ime i Dunning-Krugerov efekt. Predstava kreće upravo od ove priče kako bi istražila glupost i izvore gluposti općenito.

Početak predstava je u 21 sat, a predviđeni su i podnaslovi na hrvatskom i engleskom jeziku. Ulaz je besplatan, dok broj mjesta ovisi o raspoloživosti.

Projekt je osmišljen od strane Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, te COMITES-a Rijeka, u suorganizaciji s Talijanskom unijom i Zajednicama Talijana Grožnjana, Vižinade i Galižane te njihovim općinama i turističkim zajednicama, uz potporu Talijanskog instituta za kulturu Zagreb i TRY theatre, uz pokroviteljstvo Generalnog konzulata Italije u Rijeci i Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije.

Vježba Coriolanus roničački klub poreč

POREČKI DPDSR domaćin vježbi ronilaca Stožera civilne zaštite i RSIŽ-a na olupini Coriolanus

policija traka mjesto nesreće

Tragedija u Istri: Preminula beba