in

Ribarska fešta u Funtani u petak donosi obilje zabave za male i velike. Pa čak i gusare!

Ribarska fešta 2022. - Foto TZ Funtana

Ljubitelji čuvenih ribarskih fešti u Funtani, odlična vijest je da vas u petak 21. srpnja očekuje ovogodišnja treća po redu! Turistička zajednica općine Funtana organizira ovaj događaj koji na savršen način spaja gastronomiju i zabavu – najbolje riblje specijalitete i odličnu glazbu. Ove su godine ribarske fešte podignute na viši nivo, kroz vizualni identitet i bogatstvo sadržaja, a sve kroz osnovnu nit vodilju kojom se na suvremen način posjetiteljima predočava ribarska tradicija i ovdašnja prošlost kad je more predstavljalo glavni izvor života. S obzirom da od ove godine ribarske fešte imaju novitet, dječje radionice, tako će biti i na ovoj. Za djecu su pripremili kreativnu radionicu izrade gusarskih brodića pod nazivom “Jedrima oko svijeta” koja će trajati od 19 do 22 sata.

Zato TZ poziva sve male avanturiste da nam se pridruže u gusarskom stilu te da izrađuju vlastite gusarske brodiće. Bit će to uzbudljivo putovanja na visokim valovima na kojem će mali sudionici od šarenih papira i mnogih drugih zanimljivih materijala stvoriti najhrabrije gusarske brodiće ikad. Svi će dobiti priliku ukrasiti svoje brodiće jarkim bojama, prekrasnim zastavama i gusarskim znakovima, kako bi bili spremni za uzbudljive pustolovine na moru. Radionice će voditi animatorice koje će prigodno mijenjati kostime i postajati gusarice.

A dok se budu izrađivali brodići feštat će se na sve strane u Funtani, pa će se oni malo veći odlično proveseliti uz Laguna Band i Funbox Band, dok će svi posjetitelji moći istražiti i smotru istarskih poljoprivrednih proizvoda u organizaciji Udruge “Istarska web tržnica”.

Foto Dom za starije i nemoćne osobe Poreč

U porečkom Domu za starije gostovala Elena Uljančić – O povijesti i vodama, lokvama, šternama, izvorima…

Istarska županija mladi umjetnosti kultura natječaj

Istarska županija značajno povećala sredstva namijenjena mladima u dva područja