in

VRSAR: Ribarska fešta umjesto u petak odgođena za subotu 24. lipnja

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar

Zbog sve lošije vremenske prognoza ribarska fešta koja se trebala oržati u Vrsaru večeras, 23. lipnja, otkazana je, a novi datum održavanja je sutra, 24. lipnja, također u 19 sati.

Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta, organiziran je i dječji kutak s radionicama za najmlađe posjetitelje. Na pozornici izmjenjivati Alfa Time Band i Laguna Band koji će se pobrinuti za dobru atmosferu i zabavu.

Najšareniji kantun Ribarske fešte je dječji kutak s radionicama na temu mora za najmlađe. Djecu očekuju crtanje, izrada akvarija, pecanje ribica i mnogo kreativne zabave koju je za ovu priliku osmislila udruga Birikina. Radionice u dječjem kutku su besplatne, a održavaju se tijekom trajanja fešte od 19.00 do 21.30 sata. 

Novitet ovog lipanjskog izdanja su brojne zabavne igre za male i velike poput cornhole, društvene igre u „divovskom“ formatu, križić-kružić i domino.  

Gourmet ponudu čini tematski podijeljenih punktovi na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, lignje i ostale glavonošce te prženi morski plodovi. Na štandovima će se moći kušati brodet, polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja salata, burger od tune, pašteta od tune i mnoge druge delicije.

Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet kojeg će na ovogodišnjoj fešti pripremati Ranka Pavišić na štandu sa školjkama.

TAR: Sedmaši obilježili kraj školske godine druženjem s razrednicom i vršnjacima

Proslava Sv.Ivana u Labincima Zajednica Talijana Labinci i Općina Kaštelir-Labinci i ove godine zajedno organiziraju proslavu Svetog Ivana, zaštitnika mjesta Labinci. Proslava 24.6.2023. započinje Svetom misom sa procesijom po mjestu u 11,00 sati, a večernji dio programa je na rukometnom igralištu od 19,00 sati nadalje gdje će nastupiti sve aktivne grupe Zajednice Talijana Labinci. Poslije kulturno umjetničkog programa zabava uz

ISTRA: U subotu u Labincima proslava Sv. Ivana uz Bura band