in

TZ MARČANA: Interpretativna šetnja Mutvoranom za Svjetski dan turizma

Foto Tz Marčana - Mutvoran

Turistička zajednica Općine Marčana poziva na besplatnu Interpretativnu šetnju Mutvoranom u nedjelju, 1. listopada u 16 sati. Interpretacijom baštine i bogate povijesti malog naselja Mutvoran, najstarije naseljene gradine Puljštine, obilježava se Svjetski dan turizma. Priča u izvedbi Valtera Roše i Matije Ljube iz Istra Inspirita te KUD-a Mate Balote iz Raklja kreće okupljanjem posjetitelja kod lože, na ulazu u Mutvoran, s prikazom bestijarija. Nekad povijesno uporište Histra, Mutvoran i danas krasi dio starih zidina s trostrukim vratima.

Crkva Svete Marije Magdalene čuva vrijedan drveni oltar, jedini takve vrste u Istri i svadbeni vijenac od šarenih vrpci koji su nosile Mutvoranske nevjeste. Koja se legenda veže uz nastanak Mutvorana i još mnogo zanimljivosti saznajte u ugodnoj šetnji u trajanju od oko 45 minuta. Predbilježba nije potrebna.

Foto Tz Marčana - Mutvoran
Foto Tz Marčana – Mutvoran

Manifestaciju organizira TZO Marčana u suradnji s Istra Inspiritom (Istarskom razvojnom turističkom agencijom, IRTA), KUD-om Mate Balota iz Raklja, Župnim uredom Krnica i Općinom Marčana. Parking za posjetitelje predviđen je na ulazu u naselje, pored groblja.

Foto Grad Poreč

POREČ: Predstavljene zdrave marende za škole, učenici ocjenjivali favorite

psihologija osmijeh emocije

Društvo psihologa Istre organizira besplatne psihološke radionice