in

U Brtonigli CHOCO&WINE Fest – vikend uz čokoladu, vino i zabavu

Jedna od najpoznatijih i najukusnijih namirnica, čokolada, bit će danas i sutra, 15. i 16. veljače, u centru pažnje u Brtonigli, gdje će se odvijati Choco & Wine Fest. Riječ je o susretu vrhunskih brtoniških vina i čokoladnih delicija.

Osim delicija bit će ondje i degustacije, radionice, edukacije i još mnogo toga.

Danas, u 12 sati, manifestacija počinje slatkim događajem „Chocolate fashion 4terre“, tj. izradom čokoladne haljine u bojama 4 zemlje, koliko ih ima u Brtonigli.

Ta posebnost daje raznolikost brtoniškim vinima koji će se također moći kušati i sljubiti s čokoladom.

Preostali dio programa uključuje Choco show gdje će prisutni moći štošta degustirati i vidjeti uz izradu čokoladnih pralina. Ujedno, pažnju će privući i izrada čokoladne skulpture od 25 kilograma čokolade i čokoladna radionica na koju se pozivaju zainteresirani da se predbilježe u Turističkoj zajednici općine Brtonigle zbog ograničenog broja mjesta.

Na štandovima će posjetitelje dočekati i sapun od čokolade, te mnoga druga iznenađenja, a bit će, naravno i glazbe.

Osim Choco & Wine Festa 15. veljače kreće jubilarni 10. Brtonigla Adventure trek koji predviđa utrku u tri kategorije, koje se međusobno razlikuju po dužini staze i polaznoj točci. Fun & Run dužine 11 kilometara startat će iz Brtonigle, dok Challenger koja uključuje stazu od 25 kilometara kreće iz za sada tajnog mjesta na području Gornje Bujštine. Najzahtjevnija utrka, dugačka 40 kilometara nosi naziv Ultra i krenut će iz Slovenije. Za tu utrku bit će uspostavljen privremeni granični prijelaz isključivo za natjecatelje. Do sada je prijavljeno 300 zainteresiranih.

U konačnici sve tri utrke završavaju u Brtonigli gdje ih čeka festival vina i čokolade.

Program oba dana traje od 12 do 20 sati.

Juniorsko boćarsko prvenstvo Istre u nedjelju u Kozarima

Alessio Colautti i BUDAPEST GIPSY ORCHESTRA oduševili, rasplesali i nasmijali Tarčane