in

U Oprtlju dvije predstave Talijanske drame za vikend

Foto TZ Oprtalj

Oprtalj, petak 17. i subota 18. lipnja 2022. – 21:00 – Predstave Talijanske drame Rijeka – Besplatne su i odvijaju se na otvorenom, na glavnom trgu.

RAZGOVOR (Collettivo LunAzione, Napoli)

Drugi dio smotre Carro di Tespi tjera nas da otkrijemo preokrenutu stvarnost. Colloquio, koji će odigrati Collettivo LunAzione, smješten u zatvoru Poggioreale u Napulju, nadahnut je načinom povremenoga primanja posjetitelja na razgovore sa zatvorenicima. Na pozornici tri žene u dugome redu čekaju susret sa zatvorenicima i čuvaju osobne predmete koje će im dostaviti. Zatvor, strano, nepoznato i mračno mjesto, postaje gotovo prirodna referenca, povremeni objekt žudnje i, paradoksalno, sjedište zamjenske slobode.
Vidjet ćemo kako žene doživljavaju zatvaranje osuđenika te kako se pritvor poklapa sa samim postojanjem: muške se uloge preklapaju sa životima svake od njih i fizički utječući na tijelo, ponašanje, djela, psihu.

IL CARRO DI TESPI

Il Carro di Tespi kazališna je smotra i mjesto scenske izvedbe, no prije svega to je mjesto susreta umjetnika, glumaca, redatelja, kreativaca, kritičara, profesionalaca i entuzijasta suvremenoga kazališta. Polazeći od poznatih carri di Tespi, s osvrtom na lik Tespija d’Icarije, kojega je opisao Horacije u djelu Pjesničko umijeće (lat. Ars poetica), projekt se odnosi na ideju pokretnih kazališta osmišljenih da dovedu kazalište na trgove kako bi se kultura kazališta približila svim društvenim skupinama.

S potporom:

Talijanske Unije
Zajednice Talijana “Andrea Antico” Motovun
Zajednice Talijana Šterna
Zajednice Talijana Nova Vas

Talijanskog Instituta za kulturu u Zagrebu

Generalnog Konzulata Republike Italije

Istarske Županije

Općine i Turističke zajednice Motovun
Općine i Turističke zajednice Oprtalj
Općine i Turističke zajednice Brtonigla

Informacije

Datum: Pet 17 Lip 2022 u Sub 18 Lip 2022

Sat: 21:00

U organizaciji: DRAMMA ITALIANO e COMITES FIUME

U suradnji s: IIC

Ulaz: Slobodan

Foto Dom obrtnika Poreč

POREČ: Dom obrtnika daje u zakup restoran na atraktivnoj poziciji

benzinska postaja crpka ilustracija

NOVO POSKUPLJENJE: Od utorka cijena dizela raste za kunu i pol po litri?