in

VRSAR: U nedjelju besplatna degustacija delicija u sklopu projekta “Jedi zdravo, čuvaj plavo”

Morske delicije

U nedjelju 11. rujna od 19 do 21 sat dođite na rivu u Vrsar i kušajte besplatno jela od jadranskih riba, sipa i lignji. Vrsarski ugostitelji i udruge pripremat će street food delicije: frigane sipe na kremi od špinata, lignje i tikvice, morski ragu i brodet. Uz degustaciju će se održati izložba fotografija podmorja vrsarskog akvatorija koje su snimili članovi ronilačke udruge Ugor i zabava za najmlađe u dječjem kutku na temu mora.

karamali i tikvice
Karamali i tikvice

Riječ je o edukativnoj manifestaciji, još jednoj u nizu u sklopu projekta “Jedi zdravo, čuvaj plavo”. Prve radionice s ugostiteljima i članovima lokalnih udruga vodio je chef David Skoko koji je s njima pripremao lokalne namirnice na moderan način. Pripremili su desetak recepata a dio toga moći će građani besplatno degustirati sutra na rivi.

Degustacija je besplatna, a financira se iz EU fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Druga ovakva manifestacija ponovit će se za Sv. Martina, 12. studenog.

Turistička zajednice općine Vrsar tijekom ove godine provodi projekt „Jedi zdravo, čuvaj plavo“, za što je na natječaju LAGUR-a Istarski švoj dobila za njegovu provedbu 148.975 kuna.

Cilj projekta „Jedi zdravo, čuvaj plavo” je razviti modele edukativnih manifestacije za bolju integraciju ribarskog i turističkog sektora u skladu sa zdravim načinom prehrane i održivim korištenjem morskih resursa, odnosno drugim riječima, osmisliti autentičnu, zdravu i održivu verziju ribarskih fešti.

U sklopu projekta tijekom godine održat će se niz edukativnih radionica s ciljem povećavanja znanja, kapaciteta i stručnosti ciljnih skupina mladih, lokalnog stanovništva, te sadašnjih i budućih ugostitelja, što bi trebalo potaknuti kvalitetnu međugeneracijsku obnovu ponuđača proizvoda ribarstva i akvakulture i uspostaviti novi model edukativne manifestacije.

Foto Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ministar oleg butković

Buzet: Obilaznica od 19 milijuna kuna rasteretit će centar grada i omogućiti novu urbanizaciju

Novigrad

Forbes objavio veliku priču o Istri: Prekrasna i ukusna