in

ŽMINJ: U petak Zad kaštela holivudski hit sniman u Istri sa Salmom Hayek i Samuelom L. Jacksonom

Zad kaštela - Foto TZ Žminj

U Žminju kreću projekcije filmova na otvorenom, Zad kaštela. Projekcije su rezultat uspješne suradnje Općine Žminj, Turističke zajednice Općine Žminj i udruge Geminianum s Pučkim otvorenim učilištem iz Pazina. Ovoga petka, s početkom u 21 sati pogledati možete akcijsku komediju pod nazivom “Čuvaj me s leđa 2 / The Hitman’s Wife’s Bodyguard”

Drugi dio akcijske komedije nastavlja se četiri godine nakon događaja iz prvog dijela. Nakon što su plaćeni ubojica Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) i tjelohranitelj Michael Bryce (Ryan Reynolds), koji su najveći protivnici, morali surađivati, tjelohranitelj sada mora napraviti prisilnu pauzu zbog stresa i noćnih mora. Kad se napokon navikne na ideju da više neće biti tjelohranitelj i koristiti oružje, prije atentata ga spašava supruga ubojice Sonia Kincaid (Salma Hayek) koja ga je tražila kako bi joj pomogao spasiti njezina supruga. Budući da Bryceu nije dopušteno koristiti vatreno oružje ili bilo koje drugo oružje, morat će spasiti Dariusa svojom duhovitošću i inteligencijom.

Velik dio filma je sniman u Rijeci, Rovinju, Karlovcu, Zagrebu, Jastrebarskom, Pisarovini, Motovunu, Bujama, Vodnjanu, Limskom kanalu, te otoku Biševo. Cjelokupno snimanje filma u Hrvatskoj trajalo je 48 dana.

Sljedeća projekcija filma “Moje neobično ljeto s Tess “ biti će u petak 5.8.2022. u 21:00 sati, a 19.8.2022.  u 21:00 sati na rasporedu je animirani film “Hrabri mališan 2”. 

Ulaz je besplatan, a za osvježenje i kokice pobrinut će se žminjska udruga Geminianum. 


LINK ZA TRAILER “Čuvaj me s leđa 2 / The Hitman’s Wife’s Bodyguard”

Danijela Pintarić i Max Hodžić - Foto TZ Funtana

U utorak u Funtani nastupaju Danijela Pintarić i Max Hozić

Geološka karta Istre -Foto HGK Pula

Gospodarsko vijeće HGK Pula: O problemima opskrbe resursima, neodrživoj situaciji za male trgovce naftnim derivatima…