in

ODA ISTARSKOM MEDU: Novi spot Serđa Valića i Petra Banka za pjesmu „Slatka Istra“

Nova pjesma popularnog pjevača i radijskog voditelja Serđa Valića i najpoznatijeg istarskog proizvođača bakalaja Petra Banka iz Baderne „Slatka Istra“, posvećena medu, ovih je dana dobila i prateći videospot. Snimanje se odvijalo u Raklju, Baderni i Kaldiru, a osim glavnih aktera u njemu su sudjelovali još medari, Bogdan Komparić, Miro Bulić, Vinko Dantinjana, Željko Ravnić, Boris Hrvatin i Nives Radolović iz Marčane.

– Manje ljudi zna, ali Pere Banko je iskusni pčelar, pa smo se odmah složili da pjesma bude posvećena istarskom medu, najboljem medu na svitu. To je naš hommage istarskim pčelarima i medarima i istarskim pčelama, na kraju krajeva, kojima mislim da još nitko nije posvetio pjesmu. A proljeće je upravo vrijeme kada pčelari imaju najviše posla, pa je i pravo vrijeme za ovu pjesmu.“, kaže Valić. Zato je spot sniman u Raklju, gdje je kadulje za dobar medu u obilju, te u Badreni gdje se nalaze Bankovi pčelinjaci i laboratorij. Dodaje kako je Banko kao iskusni pčelar, bio supervizor pjesme, a nije naravno propustio zasviriti i svoj omiljeni instrument, lončasti bajs.

Autor teksta ovog dueta koji veliča istarski med je Josip Bilić Gašpar, glazbu je napravio Serđo Valić, aranžman Mauro Giorgi, harmoniku je odsvirao Leonardo Rojnić, svjetski juniorski prvak u dijatonskoj harmonici, a trubu Branko Sterpin, najbolji hrvatski jazz trubač.

– Naša prva zajednička pjesma „Bakalaj“ koju smo snimili krajem prošle godine, bila je vrlo uspješna na radio i TV postajama, pa smo odlučili nastaviti tu suradnju, zaključuje Valić. Videospot je snimio i montirao pulski glazbenik Mauro Giorgi, a može se pogledati na Youtubeu i domaćim TV postajama.

foto tz rovinj

ROVINJ: Državljanin Francuske Polinezije prodavao lažne ulaznice za festival

U POREČKIM ŠPADIĆIMA ULOŽENO VIŠE OD POLA MILIJARDE KUNA – Capelli: ‘Istra je predvodnica. S ovakvim investicijama nema bojazni za turizam ni u idućim godinama’