in

POREČ: Počela Zabavna ljetna baza Društva Naša djeca!

Foto DND

Ljetni kamp Društva Naša djeca Poreč – Zabavna ljetna baza – počeo je jutros vrlo veselo!

Već od ranog jutra počeli su se u bivšem remontu u uvali Peškera okupljati mališani od vrtićke do školske dobi, a dočekali su ih voditelji koji su ih raspoređivali po grupama.

Ljetni kamp će 12 dana, svaki dan osim nedjelje, pohoditi 75 djece u tri dobne skupine, s kojima rade  iskusni voditelji/ce Nataša Rotar, Goran Poropat i Igor Ostojić, uz asistenciju Anthee Sabatti, Evite Sain i Renee Aherron, te uz pomoć volontera/ki Nine Cerin, Nine Puniš, Nikoline Bilnadžije i Luce Mattea Menkhoffa.

Jutarnje upoznavanje u bazi bilo je kratko – onima koji su već godinama ovdje, samo prelaze u starije grupe, ne treba puno, a oni koji su u bazi prvi puta, već su s roditeljskog sastanka dobili sliku o tome što mogu očekivati. Bilo je važno što prije stići do mora. Ove godine DND ima neke poznate i neke sasvim nove detalje u dnevnim rasporedima.

Ljetni kamp osmišljen u DND-u još 1997. godine, kao pomoć roditeljima koji ljeti rade u turizmu, nemaju dovoljno vremena za djecu koja su ljeti na školskim praznicima, ali i kako bi djeci ponudili programe koji će ih okupirati i kroz koje će nešto naučiti – od plivanja, preko različitih sportova u moru i na kopnu do zdravih navika, odgovornog odnosa prema okolišu, duhu zajedništva….

Pod imenom Zabavna ljetna baza kamp se organizira od 2012. godine, a baza mu je prostor nekadašnjeg remonta. Kamp se odvija u smjenama od po 12 dana, od kraja lipnja do sredine kolovoza, svaki dan osim nedjelje, od 7 do 16 sati.

Grupe djece vode iskusni parovi voditelja (kineziolozi/ginje, pedagozi/ginje, psiholozi/ginje).

Najvećim dijelom su u kampu djeca iz Poreča, ali i djeca iz drugih dijelova Istre, djeca iseljenika i turista.

UOČI DANA DRŽAVNOSTI: Cvijeće za sve koji su živote dali za slobodnu Hrvatsku

POREČKI POVIJESNI FESTIVAL ZATVORIO VRATA: Antonio Osip slavodobitnik Giostre