in

Uspjelo prvo MARTINJE u Vižinadi: Jole i izvrsno mlado vino oduševili brojnu publiku

Vižinada je prvi put organizirala Martinje, feštu mladog vina i uspjela!

Proslava je krenula jučer, 16. studenog, u 19 sati, a odvijala se paralelno u Domu kulture i šatoru na parkingu ispred Doma. Program je započeo zajedničkim gledanjem nogomene utakmice između Hrvatske i Slovačke, a pobjeda Hrvatske je podigla raspoloženje i bila najbolji uvod u feštu koja je uslijedila. 

Gosti su mogli kušati najbolje vinare s područja Vižinade, njih osam (Franc Arman, Vina Rossi, Bruno Ferenac, Geržinić, Pilato, Deklić, Pino Rossi i Sosich), te uživati u pršutima OPG-a Franjul.

Puna dvorana je pokazala interes za ovom proslavom, i za izvođačem Joletom, koji je na početku koncerta pozdravio sve prisutne te pohvalio organizaciju ovog događaja, naglasivši kako mu je drago da je upravo on otvara ovu prvu feštu od Martinja u Vižinadi, a navijači NK Vižinada su mu ovom prigodom pokloni dres NK Vižinade.

Nakon Joleta, Farabuti band i njihova svirka zabavljali su sve prisutne do kasno u noć.

Organizatori proslave Martinja, vinari iz Vižinade i tvrtka La-Lu, uz podršku Općine i Turističke Zajednice Vižinada, dijele oduševljenje te najavljuju da će se ova proslava nastaviti i sljedećih godina, priopćeno je iz organizacije ove manifestacije.

HELLOISTRIA: Motovun i vinski vitezovi – Očuvali teran i pokorili francusku konkurenciju

POREČ: Edi Hadžić državni prvak na 3.000 metara u bazenu