in

Više od 500 trkača na noćnoj utrci Umag Night Run

Više od 500 trkača i rekreativaca subotnju je večer odlučilo provesti u Umagu, na drugom izdanju zabavne noćne utrke Umag Night Run. Trčalo se uz more, kružnim stazama dužine 2,5, 5 i 10 km, a prije odraslih, 97 djece sudjelovalo je na Kids RUN utrkama na 400 i 800 metara.

Umag Night Run je drugu godinu zaredom dokazao kako je Umag grad sporta i dobre zabave, što dokazuje i sudjelovanje pobjednika utrke Wings for Life, Roberta Radojkovića, te Belme Džombe, poznate voditeljice i rekreativne trkačice koja je zadnji krug trčala s djetetom na leđima.

Manifestacija svake godine okuplja veliki broj trkača, a ovogodišnja novost – utrka na 2,5 km privukla je brojne rekreativce, pa i majke koje su se okušale u trčanju s dječjim kolicima.

U utrci na 10 km u muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Janez Mulej, dok je kod žena najbrža bila Dominika Ahačič. Utrku na 5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Ivana Grgurević, a kod muškaraca je Ervin Furlan najprije došao do cilja. Utrka na 2,5 km bila je rekreativnog karaktera, a najbrži su bili Leona Brankovič i Primož Cergolj.

Sam događaj je privukao više od 1.500 ljudi koji su jučer posjetili Stella Maris i bodrili trkače na startu i cilju, tik uz popularni umaški ATP stadion Gorana Ivaniševića. Sudionici utrke su prije starta imali vođeno zagrijavanje, a najmlađi su sudjelovali u bogatom animacijskom programu uz stručni nadzor. Svi koji su uspješno završili utrku, mali i veliki, dobili su finišersku medalju za uspjeh i uspomenu, a zabavni program se nastavio i nakon dodjele nagrada najboljima uz Pasta Party, DJ-a i izvlačenje bogate tombole u kojoj su najsretniji osvojili nagrade poznatih brendova – sponzora utrke.

U Umag je pristigao i proslavljeni hrvatski rukometaš Mirza Džomba koji je, osim bodrenja supruge tijekom utrke, usrećio male trkače prije starta Kids RUN utrke fotografiranjem za uspomenu.

Umag Night Run okupio je trkače iz 11 različitih zemalja. Najbrojniji su bili Hrvati, a na utrci je sudjelovao i značajan broj trkača iz Slovenije, Austrije, Italije i Poljske. Posebno veseli što je dio turista koji trenutno borave u Umagu prepoznao zanimljivost manifestacije te se prijavio na sam dan utrke.

Kao klub s najviše trkača na Umag Night Run-u istaknuo se Olimpik Umag, a osim trčanja, klub je sudjelovao i u organizaciji manifestacije.

Pripreme za iduće izdanje utrke su već u tijeku, a ona će se održati 6. lipnja 2020., dok se prijave otvaraju najesen.

Stolni tenis: Paolo Pulić iz Vrsara najbolji na Top 8

Umjetnička škola Poreč dobitnica Povelje „30. april“ – „Naučiti dijete svirati, pjevati, plesati, prenijeti mu ljubav za glazbu i ples danas nije lako, ali vrijedi“