in

VIŠNJAN: Na suđenju pustu BEPU ŠKARICI ekskluzivno pjevala BEPINA LISAC!!!

U Višnjanu je na pusni utorak počelo suđenje višnjansken Bepu Škarici. Program je otvorila Limena glazba Brass Band Zajednice Talijana Vižinada. Predsjednik Udruge Maškare Višnjan Marin Matić pozdravio je prisutne i zahvalio svima na svakoj pomoći, donaciji i bilo kakvoj podršci… Kako je i naglasio – Udruga Maškare Višnjan daje sve od sebe da pokuša očuvati tradiciju karnevala na Višnjanštini.

Ove su godine u maškaranoj povorci sudjelovale grupe Piloti i stjuardese, Višnjanski đavli, Vesela kunpanija, Cvjećarna rože e fiori, Korona virus, Klaunovi, Kanibali, Španjolke, Mačkice, pop i princeza, kauboji…

Na pusni torak je svim grupama uručena zahvalnica za sudjelovanje i potporu na Maškarama 2020. 

Posebno je istaknuta maškarana grupa Trolls – najveća maškarana skupina koja zapravo ove godine nije bila u maškaranom pohodu po Višnjanu. Naime, prvi su put sudjelovali na Riječkom karnevalu a osim na tom bili su i na karnevalu u Puli, Labinu i Lovrenu. Grupa koja stvarno živi za maškare.

Poseban gost pusnega torka u Višnjanu bila je diva Bepina Lisac koja je nasmijala sve pristune i zakantala onako kako samo ona zna.

Uz prigodno i šaljivo vođenje programa Diane Banko zaključeno je da je Bepo Škarica okrivljen za sve propuste i probleme a najveć je kriv za konstantno uništavanje i rezanje mreže NK VIŠNJANU.

Optužnici nije bilo kraja, a na suđenju su bili prisutni gospoda porotnici iz NK VIŠNJANA i svi su jednoglasno odlučili da je višnjanski Bepo Škarica kriv za sve navedeno.

„Alora sada neka u oganj gre, BEPO ŠKARICA je kriv za sve!„

 I na kraju, maškare i mještani zajednički su se nakon toga družili uz fritaju a  veselje i ples potrajalo je do kasno u noć uz nastup grupe Tu i Tamo benda.

Posebna zahvala za pomoć i potporu u organiziranju išla je DVD-u Plamen Višnjan, Općini Višnjan, kuharima koji su te dane pripremali fažo i fritu za sve maškare i mještane ali i svima koji su na bilo koji način doprinesli da se organiziraju još jedne maškare.

Ako netko želi znati za što je sve bio kriv Bepo Škarina, u nastavku donosimo cijelu šentencu:

„On je jena kukavica vela

jer po noći gre na igralište i veliku škodu dela.

Ne voli balun, ne voli ekipu

On ne merita niš, ni koronu ni gripu.

Ke čovik to mora biti

Kad svoje lice sa kapućon mora skriti.

Neka ga sran bude,

Ne triba takov dojti mrež jude.

Ali ovo lito smo ga  lipo rivali ćepati…

mi iz maškar ćemo mu po repu dati….”

Grad Poreč svojim građanima subvencionira kupovinu stana

Bez vode 27. i 28. veljače dijelovi Vižinade i Kaštelira