in

VIŠNJAN: Šareno i veselo bilo je na DJEČJEM MASKENBALU

U organizaciji Udruge Maškare Višnjan, ove je subote u Višnjanu održan već tradicionalan dječji maskenbal.

U prepunoj kino sali Višnjan sudjelovao je veliki broj predškolske i djece nižih razreda osnovnih škola, a osim višnjanskih maškarica, na maskenbal je došlo i mnogo djece i roditelja i iz drugih okolnih mjesta; Poreča, Vižinade, Kaštelira, Karojbe, Baderne …

Sve su maškarice i njihovi roditelji uživali u bogato pripremljenom programu, a za svih su bili osigurani sokovi, krofnice, grickalice i pizze.

Svi su se mališani posebno maskirali pa se tu našlo različitih zanimljivih maskica od prinčeva, princeza, leptirića, rokera, psića, ratnika, vatrogasaca, tigrića, anđela, pčelica, leptirića…

Uz  dječju radionicu, pjesmu i ples sve su male maškarice razveselile Višnjanske mažoretkinje i razigrani klaun Martiniuss čiji je nastup trajao više od sat vremena i koji je na kraju svim maškaricama dijelio razno oblikovane balone.

Želja je organizatora, Udruge Maškare Višnjan, da ovakvim manifestacijama potiču duh pozitive, zajedništva i veselja kao i druženje i održavanje odnosa u malim zajednicama.

Svakako je ovogodišnji dječji maskenbal nadmašio sva očekivanja organizatora koji zahvaljuju svima koji su došli i pridonijeli da dječji maskenbal bude tako uspješan.

Karnevalska događanja u Višnjanu nastavljaju se ove nedjelje, 23. veljače, kada kreće maškarana povorka po okolnim selima te 25. veljače – na Pusni utorak – paljenjem pusta i zabavnim programom u kino sali Višnjan.

Izvor Udruga Maškare Višnjan

POREČ: Roditeljima i djeci predstavljena obrtnička zanimanja

Porečki sportaši koristit će bazene budućeg novog hotelskog centra PICAL