in

POREČ: Roditeljima i djeci predstavljena obrtnička zanimanja

Robert Momić

Treća u seriji prezentacija u sklopu projekta “Želiš li oblikovati svoju budućnost vlastitim rukama? Budi uspješan – postani majstor!” održana je proteklog tjedna u Obrtničkom domu u Poreču, u organizaciji Komore i Udruženja obrtnika Poreč.
Četrdesetak okupljenih učenika i roditelja pozdravili su predsjednik Komore Robert Momić, naglasivši vrijednost strukovnih zanimanja, te predsjednik Udruženja obrtnika Poreč Zoran Kalčić.

Prezentirale su se Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč (ravnateljica Vesna Baranašić), Srednja talijanska škola Rovinj (ravnateljica Ines Venier), Srednja talijanska škola Dante Alighieri Pula (ravnateljica Deborah Radolović) i Gospodarska škola Buje (profesor Milivoj Gospić).

Nakon toga, predstavili su se i uspješni porečki obrtnici – vlasnica Frizerskog salona “Valencia” iz Poreča Valencia Klarić, vlasnik ugostiteljskog obrta “Fančita” iz Vrsara Paulo Šverko i vlasnik stolarskog obrta “M – Interijer” iz Nove Vasi Robert Mihelko. Upoznali su učenike i roditelje sa svojim obrazovnim putem, djelatnostima i preporukama za budućnost.

Stručna suradnica za obrazovanje Komore upoznala je nazočne sa značajkama JMO sustava obrazovanja, te s preporukama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o deficitarnim i suficitarnim zanimanjima za Poreštinu.
Sljedeća prezentacija održat će se danas, 17. veljače, u 17 sati u Buzetu.

Izvor Udruženje obrtnika Poreč

VRSAR sufinancira umirovljenicima dopunsko zdravstveno osiguranje

VIŠNJAN: Šareno i veselo bilo je na DJEČJEM MASKENBALU