in

VIŽINADA: Počeo ljetni kamp – u morskim radostima, izletima i školi plivanja uživa 30 djece

Ljetni kamp 2019.

Četnaestu godinu zaredom Općina Vižinada za svoju djecu organizira ljetni kamp. Ove godine kamp polazi 31 dijete starosti od 6 do 12 godina.

-Roditelji su uplatili učešće po djetetu u iznosu od 400 kuna a općina je osigurala razliku cijene po polazniku te autobusni prijevoz, stručnog voditelja škole plivanja i dva pratitelja, kao i ručak, saznajemo u općinskoj upravi.

Danas su bili na izletu u Baredinama, gdje su ručali, a zatim obišli i Tractor story.

Do prije dvije godine ljetni su kamp organizirali u suradnji s Gradom Porečom, ali su se lani odlučili za samostalnu organizaciju, prvenstveno iz organizacijskih razloga, odnosno uvažavajući želje i potrebe djece i njihovih roditelja.

Kamp se odvija na kupalištu Jedro u Poreču. Autobusni prijevoz organiziran je ujutro s polaskom u 7.30 sati. Škola plivanja traje od 8.30 do 12 sati na kupalištu, a povratak za Vižinadu je oko podne. Ručak je inače organiziran u Domu kulture, a nakon toga djeca imaju kreativne aktivnosti i društvene igre.

Vižinada se s brojnim aktivnostima brine o svojim najmlađima, a ljetni kamp je jedan od njih, budući da je u projektu „Općina prijatelj djece“, što se provodi kroz poseban program Društva naša djeca Hrvatske.

Odlično napreduje gradnja vrtića i jaslica u Dračevcu

TURISTA IPAK IMA: Dok drugi kukaju, KAŠTELIR bilježi rast noćenja od čak 20 posto!