in

Fešta u Rovinjskom Selu: Najbolje istarske supe prave Tri merla iz Rovinja i Čuvari istrijanskeh užanci iz Žminja

Žminjci spravili najkreativniju supu

Sinoć negdje prije ponoći završen je 7. Festival istarske supe u Rovinjskom Selu. Fešta je to koja slavi i promovira istarsku supu, a ujedno objedinjava sve domaće, autohtone delicije i proizvode Rovinjštine.

Centralni događaj večeri bilo je natjecanje ukupno 12 timova iz cijele Istre koji su pripremali istarske supe. Sudjelovali su Udruženje obrtnika Rovinj – Orca team – Rovinj s vinima Vivoda, Strukovna škola Eugena Kumičića – Rovinj s vinima Dobravac, tim Tri merla – Rovinj s vinima Vina Lunika, KUD  „Stjepan Žiža“ – Rovinjsko Selo s Vinima Vivoda, Rekreativo – Rovinjsko Selo s vinima Herak & Smoljan, tim Čuvari istrijanskeh užanci – Žminj s vinima Vina Paladnjaki, Studis / Veleučilište u Rijeci / Poljoprivredni odjel – Poreč s vinima Veleučilište u Rijeci / Poljoprivredni odjel – Poreč, Hrast – Motovun s vinima Vina Fakin, tim Tomaz – Motovun s vinima Tomaz Vina, tim Dario & family – Buzet s vinima Vina Sirotić te tim Cekeri iz Nedelišća s vinima Vino Cmrečnjak.

Tri merla iz Rovinja napravila najbolju tradicionalnu supu

Predsjednica ocjenjivačke komisije bila je Blanka Sinčić Pulić, a sastav ocjenjivačke komijije činili su Goran Muhlstein, Marijan Sinčić, Franko Milotić, Marino Deković, Josip Pino Kuhar, Nino Jakovčić, Marko Fakin i Davor Šišović.

Nakon obavljenih degustacija i ocjenjivanja ocjenjivačka komisija ovjavila je rezulatate ovogodišnjeg natjecanja u spravljanju istarske supe u kategorijama – tradicionalna i kreativna supa.

U kategoriji tradicionalne istarske supe pobijedio je tim Tri merla iz Rovinja s vinima Lunika. Najbolji u kategoriji kreativna supa bili su Čuvari istrijanskeh užanci iz Žminja s vinima Vina Paladnjaki.

Najljepši štand tima Rekreativo

Tijekom manifestacije održano je i ocjenjivanje najljepše uređenog štanda onih koji sudjeluju u natjecanju pripreme supe, a za ovu godinu tu je titulu osvojio tim Rekreativo iz Rovinjskog Sela s vinima Herak & Smoljan.

Nakon podjele nagrada pobjedničkim timovima posjetitelji su uživali u degustaciji najveće istarske supe koja je bila pripremljena u bukaleti od 20 litara.

Za zabavni program pobrinuli su se skupina Tri deca i grupa Alfa Time Bend.

Sve rezultate ovogodišnjih manifestacija Antonja 2020. i 7. Festival istarske supe te druge informacije potražite na službenim stranicama Udruge Agrorovinj www.agrorovinj.hr.

Organizator Antonje i 7. Istarskog festivala supe je Udruga Agrorovinj, a suorganizatori Mjesni odbor Rovinjsko Selo i Udruga obrtnika Rovinja.

Poreština: Uređujete vrt ili kortu? Evo kako pravilno zbrinuti otpad koji Usluga više neće odvoziti besplatno

POREČ: Mješoviti pjevački zbog Joakim Rakovac prima nove članove