in

LIVADE: 14. rujna startaju Dani Zigante tartufa

Tartuf, vrhunska delicija koja je još pred 4000 godina dražila nepca mezopotamskih vladara, i danas je jedan od prestižnih sastojaka svjetske gastronomije. U istarskom tartufarskom trokutu između Pazina, Buja i Buzeta, posebice u dolini rijeke Mirne i u Motovunskoj šumi, imaju svoje prirodno stanište bijeli i crni tartuf. Vrhunac sezone bijelog tartufa, koji je ujedno i najskuplji i najcjenjeniji, jest mjesec listopad.

Jedna od poznatijih manifestacija koja starta danas, 14. rujna, u 12 sati jesu Dani Zigante tartufa u Livadama koja će se odvijati svakog vikenda do zaključno 17. studenog.

Ova manifestacija proslavila je mjesto Livade kao središte istarskog tartufa, a bogat program „Dana Zigante tartufa“ uključuje sajam tartufa, međunarodnu izložbu vina i ostalih autohtonih istarskih proizvoda (poput istarskog pršuta, kobasica, sira, meda, maslinovih ulja, rakija…), kulinarske radionice, demonstracije traženja tartufa u šumi, te razne degustacije na kojima gosti mogu kušati specijalitete na bazi tartufa koje će u svojim jelima predstaviti vrhunski chefovi.

Naravno, neće manjkati ni bogate gastronomske ponude tipičnih jela s tartufima.

NOVIGRAD: Nastavlja se obnova državne ceste od Celege do St. Roželo

Seniori porečkog Jadrana 14. rujna igraju tešku utakmicu na Grobniku, natjecanja počinju i za sve mlade naraštaje kluba