in

U Lovranu ovog vikenda počinje 19. Festival šparuga

Turistička zajednica općine Lovran najavila je novo izdanje Festivala šparoga, koje će se odvijati od 13. do 30. travnja. Nudit će se promotivni i maštoviti meniji po pristupačnim cijenama u brojnim restoranima i konobama u Lovranu, Lovranskoj Dragi i Medveji.

Tijekom travnja u mnogim se mediteranskim zemljama priređuju svečanosti u čast šparugama, hranjivoj i ljekovitoj biljci koju su poznavali još u Kini 3.000 godina prije nove ere, veličali su je Egipćani, Grci i Rimljani.

Divlja šparuga poznata je gastronomska delicija, a kvalitetu i poseban okus daje joj kombinacija morskog i planinskog zraka. Šparuga je čuvar zdravlja, obiluje vitaminima i mineralima, pročišćava organizam i vraća tjelesnu formu nakon zimske tromosti.

U subotu, 13. travnja, na Trgu slobode u Lovranu održat će se  Fešta od šparuga sa zabavnim programom od 12 sati i velom fritajom u 14 sati, za čiju pripremu je zadužen popularni kuharski duo Doris Vlah i Luka Dančulović.

Potom će se u 19 sati otvoriti izložba umjetnika iz pobratimskog grada Bleiburga (Austrija) – Rudi Benetik u Galeriji Laurus.

Cijeli program potražite na web stranicama TZ-a Lovran.

prometna-policija12 ilustracija policija

Za sutra policija najavila prometnu akciju kod Roča – kontrolirat će se sva vozila!

NOVI PAKET TURISTIČKIH ZAKONA: Središnjoj Istri samo 1 posto sredstava