in

U subotu 9. Festival terana i tartufa u Motovunu

Festival terana i tartufa i ove godine donosi brojne izlagače, degustacije terana, tarufa i raznih proizvoda na bazi terana i tartufa. Motovunski festival, koji će se odvijati u subotu, 20. listopada, sinonim je za kvalitetne vinare i posebno dobre primjerke terana i mjesto susreta najboljih proizvođača proizvoda od tartufa i tvrtki koje se bave otkupom tartufa.

Manifestacija svoja vrata otvara od 12 sati, a degustacija, druženje uz glazbu, kupnja raznih proizvoda i uživanje u društvu i glazbi predviđeno je do 20 sati. U 14 sati upriličit će se svečano otvorenje. Kupnjom degustacijske čaše po cijeni od 40 kuna, te bona od 5 kuna gosti mogu kušati izložena vina. Najveći tartuf bira se u 15 sati, a posjetitelji će tijekom dana ocjenjivati najbolji teran po mišljenju publike, proglašenje će se održati u 19 sati, a svi koji glasaju mogu osvojiti i bogate poklon pakete.

Uz brojna vina istarskih vinara, predstavit će se i tvrtke koje se bave prodajom i preradom tartufai, te ostali izlagači meda, maslinovog ulja, suhomesnatih proizvoda, čokolade, sira, voća i ostalih slastica na bazi terana ili tartufa.

I ove godine djeca mogu sudjelovati  u radionica izrade tjestenine u sklopu Društva naša djeca od 14 do 17 sati. Program se odvija u šatoru, pa bojazni od kiše nema. Iskusni i profesionalni kuhari vodit će brigu o jelima na bazi terana i tartufa. Za cjelodnevnu zabavu brinut će Kvarter Istria, a u 18 sati publiku zabavlja mlada i razigrana limena glazba iz Buja.

Učka

„Hodanjem do zdravlja“ u subotu u Poreču u znaku Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke

Robert Momić novi predsjednik Obrtničke komore Istarske županije