in

Vikend odlične zabave – Bebek, Grašo i Pavat nastupaju na sajmu od pršuti u Tinjanu

Foto: ISAP.hr

Općina istarskog pršuta – Tinjan završila je pripreme za još jedno izdanje Internacionalnog sajma pršuta – dvanaesto u nizu, koje počinje sutra, 19. listopada, i traje do nedjelje. Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu jedna je od najznačajnijih manifestacija središnje Istre koja iz godine u godinu plijeni sve veću pozornost. Lani je u dva dana koliko je sajam bio otvoren do Tinjana svratilo oko 28 tisuća posjetitelja, a izrezano je i prodano u komadu čak 12 tona ove vrhunske poslastice.

Organizatori sajma posebno su ponosni na porast kvalitete koji se bilježi iz godine u godinu, a zadovoljni su i velikim odazivom izlagača. Svoje proizvode ove će godine  ponuditi 52 proizvođača pršuta, a stići će osim iz Hrvatske i iz Španjolske, Italije, Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije te Slovenije. Na vanjskom dijelu sajma ponuda će biti tradicionalno raznolika, a nudit će je čak sto izlagača.

Pozivaju se posjetitelji da svakako svrate do Tinjana i kušaju tri dana pršute i druge mesne delicije, ali i da pogledaju izložbu kosiri, Zavičajnu zbirku Enrika Depiera. Prvi put ove godine bit će organizirane i vođene degustacije pršuta, pa je posjet Tinjanu prigoda da svi koji to žele nauče kako razlikovati pršute. Po prvi puta ove će godine biti organiziran i lov na istarski pršut. Želja je, naime, organizatora pripremiti nešto i za obitelji i prijatelje koji Tinjan posjećuju.

„Prvi lov na istarski pršut“ bit će vrlo zanimljiv program, a ona ekipa koja bude imala najviše sreće kao nagradu će dobiti istarski pršut. Tradicionalno sajam prati i cijeli niz sportskih aktivnosti, koje su uvijek dobro posjećene, a njihovi sudionici zaista uživaju.  Tradicionalna INSiGHTS: Rekreativna biciklijada „Od Lokve do lokve“, vozit će se u subotu, istog dana bit će organizirano i pješačenje „Stazom suhozida“ i nadmetanje u pljočkanju, dok Atletska utrka stazom suhozida ISAP RUN starta u nedjelju.

Tinjan valja posjetiti i zbog lijepih veduta, izvrsne pozitivne atmosfere koja vlada ne samo prostorom sajma već i cijelim mjestom. Dobra je atmosfera uvijek i na koncertima koji se zbivaju u večernjim satima, ove godine za nju će biti zaduženi – u subotu 20. listopada Željko Bebek i Mauro Staraj, a u nedjelju 21. listopada Petar Grašo, Sergio Pavat i Alfa time band. Glazbe i zabave u šatoru i izvan njega neće nedostajati ni tijekom dana, a posjetitelje će zabavljati čak 12 bendova. Cooking show lani je privukao pozornost velikog broja posjetitelja sajma, a ove godine jela će pripremati dva izvrsna cheefa –  Puljanin Ivan Zidar i Talijan iz Parme Antonio Basileo.

Obilježen Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima

DND Poreč: Bankelice kao zajedničko djelo djece i umjetnika