in

VRSAR: 7. lipnja ribarska fešta – na rivi kuha David Skoko

Foto 24kitchen

U petak, 7. lipnja, u Vrsaru se održava treća ovogodišnja ribarska fešta s početkom u 18 sati. Na gastro punktovima na rivi nudit će se autohtone ribe i jela od morskih plodova koje će uz samo more za posjetitelje pripremati vrsarski ribari i ugostitelji.

Osim tradicionalnih okusa posjetitelji će moći prisustvovati cooking showu popularnog istarskog kuhara Davida Skoka koji će po svom već poznatom motu “Stari gušti, nova kužina” pripremati jadransku ribu na inovativan način koju će posjetitelji moći besplatno kušati. 
Ribarima i ugostiteljima na rivi pridružit će se i 20-tak izlagača istarskih poljoprivrednih proizvoda u organizaciji Udruge “Istarske web tržnice” koji će nuditi mnogobrojne istarske delicije. 
Za najmlađe goste Društvo Naša Djeca osmislilo je kreativnu radionicu izrade akvarija na kojoj mogu prisustvovati djeca svih uzrasta koja će se odvijati na rivi od 18 do 20 sati. 
Neće nedostajati glazbe i plesa uz etno skupinu Batana, Alfa Time band i Le Monde s kojima je zagarantirana vesela atmosfera i ugodno druženje.
U svrhu očuvanja prirode i čistoće mora ove su godine ponuđači na ribarskim feštama uveli biorazgradivi pribor za jelo kako bi smanjili korištenje plastike, te zajedničkim snagama učinili nešto više za zaštitu okoliša i pridonijeli smanjenju plastičnog onečišćenja u moru.

Društvo Naša Djeca Poreč traži volontere za ljetni kamp

Za bolju pristupačnost UNESCO-ove baštine – IZ EU projekta USEFALL stižu rampe za teško pokretne osobe i brošure na Brailleovom pismu