in

Izložba “Dječje knjige na poštanskim markama” u porečkoj knjižnici 2. travnja

Svake godine na rođendan Hansa Christiana Andersena, 2. travnja, sjetimo se koliko su knjige za djecu važne u njihovom odrastanju i kako ljubav prema čitanju uistinu treba razvijati od najranije dobi. Upravo je zato datum rođenja ovoga velikog književnika, autora nekih od najljepših svjetskih bajka, proglašen Međunarodnim danom dječje knjige, koji se obilježava u mnogim zemljama svijeta.

Na ovogodišnji Andersenov rođendan, Gradska knjižnica Poreč, pripremila je posebnu filatelističku izložbu “Dječje knjige na poštanskim markama” koju je priredio Slavoljub Katančević, član Filatelističkog društva Poreč,  autor više od 80-tak izložbi na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, pomorac u mirovini, koji je kao časnik, kapetan i zapovjednik brodova domaćih i inozemnih kompanija oplovio sva mora svijeta.

Otvorenje izložbe upriličit će se u utorak, 2. travnja, u 11 sati na 1. katu Odjela za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč.

Pipi, Mali princ, Heidi, šegrt Hlapić, Harry Potter, Batman, samo su neki od omiljenih likova koje ćete moći pronaći među izloženim poštanskim markama. Knjižnica poziva djecu da nam se pridruže i pronađu svoje omiljene junake, a i odrasle da probude iz zaborava sve one divne slikovnice i knjige koje smo zavoljeli, koje su nam bile važne i i na neki nas način oblikovale.

Izložba će biti otvorena sve do 12. travnja, a može se razgledati ponedjeljkom i petkom od 12 do 19 sati te utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Tarski stolnotenisači Dominik Maršić i Raul Vojinović među 8 najboljih u regiji

Rabac Open Air starta 15. lipnja