in

KAŠTELIR: Predstavljanje monografije “Umjetnost bez granica” 22. svibnja

Sudionici projekta "Umjetnost bez granica"
U srijedu, 22. svibnja, u 20 sati u Sali Dom u Kašteliru održat će se svečana promocija monografije nastale kao dio projekta ”Umjetnost bez granica” koji se financira kroz program “Umjetnost i kultura 54+”, a koji se provodi u sklopu Prioritetne osi 2 “Socijalno uključivanje ” Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020., s ciljem postizanja bolje socijalne uključenosti i unaprjeđenja kvalitete života osoba starijih od 54 godine kroz poboljšanje pristupa kulturnim i umjetničkim aktivnostima.
 
Vrijednost projekta iznosi 329 tisuća kuna i u stopostotnom dijelu financirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda,  a u provedbi su sudjelovali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kao posrednička tijela, Općina Vižinada kao nositelj projekta, te Općina Kaštelir-Labinci i Zajednica Talijana Vižinada kao partneri.
 
Svečanoj promociji prisustvovat će polaznici radionica, voditelji radionica, predstavnici partnera u projektu te VES ZT Labici ” Nigrignanum ” koja će svojim nastupom obogatiti događaj.
Na kraju programa polaznici i partneri u projektu pripremili su malu zakusku. 
 

I Porečanke na Svjetskom prvenstvu u kuglanju – Hrvatice pobijedile Rumunjke

ISTARSKI BIENNALE u porečkom muzeju od 23. svibnja: Kakvi su u povijesti bili OSJEĆAJI?