in

BARBAN: Slavodobitnik 48. Trke na prstenac Daniel Broskvar

Slavodobitnik Trke na prstenac 2023. - Foto TZ i Općina Barban

Bilo je neizvjesno do samog kraja tko će osvojiti titulu najboljeg viteza Barbanštine na 48. Trci na prstenac. Pobjedu na barbanskom Gradiću izborio je Daniel Broskvar s ukupno 8 bodova – 2 punta u prvom trku, a u sridu je pogodio u sljedeća dva trka te je osvojio ukupno 8 bodova. Broskvar je ovogodišnju titulu slavodobitnika Trke na prstenac izborio na konju Dila čija je vlasnica Ivana Matošević, a uz asistenciju kopljonoše Filipa Pavlića. 

Slavodobitnik Trke na prstenac dobio je nagradu koju je osigurala tvrtka Rudan d.o.o. i to u iznosu od 5.000 eura. 

Konjanici, koplonoše i uzvanici Trke na prstenac u Barbanu 20-8-2023
Konjanici, koplonoše i uzvanici Trke na prstenac u Barbanu 20-8-2023

Časni sud 48. Trke na prstenac činili su njegovi članovi: predsjednik Mario Kožljan, članovi Bruno Kožljan i Marino Broskvar. Vođa pješaka s naoružanjem  je Sandi Maurić, a nosači i podizači prstenca su Darko Kolić i Aldo Kožljan. Vođa konjanika koji nosi zastavu Trke je Gvido Babić.

Sinoć je bilo užareno u Barbanu kako na trkalištu tako i u dijelu zabavnog programa. Program su otvorili nastupi limene glazbe, mažoretkinja i KUDA-a Barban, a nakon Trke zahuktalo se uz Mladena Grdovića i Night Express band.

Da ponovimo, prekjučer je održana 29. Trka za viticu u kojoj je pobjedu izborio Maksimilijan Rojnić s ukupno 7 bodova – 1 punat u prvom trku, a u sridu je pogodio u sljedeća dva trka te je osvojio po 3 boda. Rojnić je jahao na na konju Sindi čiji je vlasnica Melani Zajgar, a uz asistenciju kopljonoše Massima Rojnića.

Fortenova grupa je zajedno sa svojim kompanijama Agrolagunom, Jamnicom i Konzumom, već četvrtu godinu zaredom generalni sponzor Trke na prstenac te na takav način daje doprinos očuvanju važne tradicije, kulturne baštine i povijesti Barbana i Istre.

Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

Foto Antonio Paljuh/TZ Funtana - Dražen Zečić

Dražen Zečić raspjevao Funtanu. Nedjelja zadnji dan Fešte sv. Bernarda

Plaža Perila u Funtani - Foto Tanja Kocijančić

Nakon velikih vrućina stiže “ubojica ljeta”