in

Blagdani: Grad Poreč izdvaja više od milijun kuna za 2.600 umirovljenika

Porečki umirovljenici - Ilustracija

I ove godine, ususret blagdanima, Grad Poreč krenuo je s isplatama sredstava planiranih za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenicima Poreča, aktivnost koju je pokrenuo kao prvi grad u državi te je vrlo uspješno provodi već nekoliko godina. Pravo na ovu pomoć dosad je iskoristilo 2.600 porečkih umirovljenika, a očekuje se još prijava do kraja idućeg tjedna, za što će Grad izdvojiti blizu 1,2 milijuna kuna.

Podsjetimo, Poreč je, zahvaljujući svojim socijalnim programima, mjerama i nadstandardima, tri godine zaredom proglašavan i gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, a posebno se tu izdvaja briga za sugrađane treće životne dobi. Njima se, uz sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja, uplaćuje dodatak na mirovinu umirovljenicima s najnižim prihodima, sufinancira komunalna naknada i odvoz otpada, sufinancira smještaj stalnog i poludnevnog boravka u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč, sufinanciraju ostali programi u Domu za starije i nemoćne Poreč poput medicinske rekreacije i posudbe medicinskih pomagala, hospicija (skrbi u kući), te sufinancira rad udruga umirovljenika.

Sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja oblik je pomoći građanima koja obuhvaća najveći broj korisnika, a ove godine iznosi do 420 kuna po korisniku. Poziv za dostavu zahtjeva i potrebne dokumentacije bio je otvoren od početka listopada, a zahtjevi se primaju još do 22. prosinca 2022. godine.

Grad Poreč je i proračunom za 2023. godinu planirao sredstva za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja.  

Izvor Grad Poreč

Skupština PVZ-a - Foto Grad Poreč

POREČ: Skupština Područne vatrogasne zajednice – Nabava novih vozila, poticanje mladih na učlanjenje u DVD-ove…

Foto Policijska uprava istarska

Rezultati policijske akcije: Vozio 125 km/h na mjestu gdje je ograničenje 70