in

Rezultati policijske akcije: Vozio 125 km/h na mjestu gdje je ograničenje 70

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Na istarskim prometnicama jučer prometna policija kontrolirala brzinu kretanja vozila

Kao što je najavljeno, jučer od 9 do 14 sati na području PU istarske provedena je istovremena prometna akcija „Kontrola brzine kretanja vozila“. Tijekom akcije utvrđen je ukupno 69 prekršaj, od kojih 48 prekršaja nepropisne brzine. Od ostalih prekršaja utvrđeno je 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisnog pretjecanja, dva prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje te pet ostalih prekršaja.

Najveća brzina utvrđena je na Šijanskoj cesti – D66, a izmjerena je Gatso uređajem kada je vozač upravljao osobnim automobilom Opel, brzinom od 125 km/h što umanjeno za sigurnosnu razliku iznosi 112 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 70 km/h.

Zbog počinjenog je prekršaja vozač će se kazniti novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kn i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Policijska uprava istarska poziva vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise, objavila je istarska policija.

Porečki umirovljenici/Ilustracija

Blagdani: Grad Poreč izdvaja više od milijun kuna za 2.600 umirovljenika

benzinska postaja crpka

Od utorka znatno jeftinije gorivo